Conform ultimelor statistici, piața auto din România a crescut vertiginos, depășind 7,6 milioane de mașini din care 6 milioane sunt autoturisme.
Întrucât anul acesta, numărul înmatriculărilor autoturismelor de mâna a doua a crescut simțitor, depășind o jumătate de milion de autoturisme, a crescut și numărul accidentelor cauzate de acestea.
În acest sens, traficul auto foarte aglomerat, atitudinea deloc pozitivă a șoferilor, precum și lipsa seriozității anumitor asiguratori, determină toți mai mulți șoferi să achiziționeze o cameră video auto.
Camera de bord este un gadget foarte util, deși filmările făcute cu aceasta nu constituie o probă recunoscută de instanță. Este, însă, extrem de utilă atunci când vine vorba de stabilirea vinovăției uneia din părți de către polițiștii de la rutieră.
După ce au cucerit o mare parte din piața europeană în domeniul sistemelor de navigație auto, cei de la Navitel iau cu asalt și piața românească.
Ce îi recomandă?
În primul rând:
- peste 30 de milioane de utilizatori
- acoperirea cu hărțile proprii a 84 de state ale lumii
- un număr impresionant de angajați, peste 400
- 230.000 de GPS-uri vândute pe piața românească numai în ultimul trimestru al anului 2017
- lideri de piață în Polonia, Rusia, Belarus, etc.
Cum să alegi o cameră video auto bună de la Navitel
- Atunci când purcezi la achiziția unui astfel de obiect trebuie să ții cont de rezoluția mare a acesteia, de preferat HD. Cu cât are o rezoluție mai mare, cu atât sporește calitatea materialelor video. În cazul Navitel MSR900 rezoluția video digitală este 1080P full HD iar rezoluția imaginii este de 12 Mpx, mai mult decât mulțumitoare.
- Unghiul de filmare este un alt criteriu de alegere; e preferabil unul de minim 130°, pentru a obține mai multă imagine. Navitel MSR 900 are unghiul de vizualizare de 170°.
Ce alte „calități” mai are Navitel MSR900 care s-o diferențieze de alte „surate” din branșă?
- Senzorul G: în caz de impact, frânare bruscă, acesta salvează fișierul cu filmarea accidentului într-un alt folder, protejându-l.
- Tehnologia WDR: face posibilă filmarea în condiții dificile de iluminare (prea mare sau redusă).
- Bateria: cu cât volumul acesteia este mai mare, cu atât se asigură o autonomie mai mare a camerei.
- Infraroșu: ledurile cu infraroșu permit filmarea pe timp de noapte.
- Senzori de mișcare și impact: doar așa se poate identifica vinovatul într-un accident, întrucât aceștia pornesc automat în cazul unei coliziuni.
- Designul este elegant, subțire, dar în același timp carcasa de metal îi conferă durabilitate în timp.
- Prețul, care spune aproape totul: cu cât camera e mai performantă, cu atât prețul e mai mare.
Argumente pro pentru achiziția unei camere video auto de la Navitel:
- filmările realizate cu aceasta reprezinta dovezi incontestabile atunci când va trebui să-ți dovedești nevinovăția într-un accident ce are ca scop frauda cu asigurări auto;
- o camera deșteaptă poate filma pe baza senzorilor de mișcare și de impact, chiar și atunci când nu te afli în mașină (într-o parcare, de exemplu), recuperând astfel pagubele când aceasta este victima unui accident fără martori, iar vinovații fug de la locul faptei;
- filmulețe de excepție atunci când mergi cu mașina într-o excursie.
În sprijinul celor afirmate mai sus, vine și filmulețul următor, despre testarea „surioarei” - Navitel R600, precum și review-urile de gadgeturi de pe blogatu.ro, pe care vă recomand să le parcurgeți cu atenție.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu