Persoane interesate

marți, 19 iunie 2018

Albacher - o bere cu personalitate


Ce este berea?
Pentru marea majoritate, berea este o băutură alcoolică obținută din amestecul a patru ingrediente naturale: apa, malțul, hameiul și drojdia.
Cât și cum, unde și în ce fel, asta definește fiecare sortiment de bere în parte. Blondă, brună, filtrată sau nefiltrată, cu diferite arome - acestea sunt doar câteva însușiri ale berii, băutură care, în cantități limitate, poate avea grijă de setea și sănătatea noastră și în această vară.
Anul acesta Albacher sărbătorește 10 ani de la lansare.
În anul 2008, la Sebeș-Lancrăm, într-una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume, a luat naștere berea Albacher din ingrediente 100% naturale: apă, malț, mălai și hamei. Realizată după o rețetă tradițională germană din familia berilor German Helles, Albacher are un gust pur și o aromă perfect echilibrată, fiind o bere ușoară, băubilă și savuroasă.
Berea Albacher este o bere proaspătă, nepasteurizată, filtrată la rece, conform tehnologiilor din fabrică. Întrucât fermentează la temperaturi scăzute, persistă dioxidul de carbon, fapt ce îi menține prospețimea și perlajul timp îndelungat după deschidere.
Albacher este prezentă pe piață cu sortimentele Albacher Premium, Albacher Winter, Albacher de Paști, Albacher Radler, acestea fiind îmbuteliate atât la PET și doză, cât și la sticlă.
Produsul Albacher Premium 0,66 l, a primit distincția Gold Award în cadrul renumitei competiții internaționale World Selection 2016 organizată de Monde Selection Belgia.


Rețeta unei beri de calitate

Apa - provine din sursă naturală din Munții Șureanu, având o duritate mică, beneficiind de microfiltrare astfel încât să fie distruși toți contaminanții biologici și chimici.
Malțul - pentru rețeta berii Albacher este selectat malțul blond de la cei mai renumiți mălțari din țară și din Europa.
Hameiul - este cel care dă aroma și gustul desăvârșit berii Albacher. Acesta este de soi nobil și este cules căt mai spre maturitate.
Mălaiul - acesta împreună cu malțul contribuie la obținerea unei beri mai deschisă la culoare, mai ușoară (light), având un rol decisiv în aspectul, limpezimea și claritatea berii.

15 curiozități hazlii sau nu... despre bere

1. Cea mai veche rețetă de bere a apărut la sumerieni acum patru mii de ani;
2. Zitologia este știința care se ocupă cu studiul berii;
3. Cea mai scumpă bere din lume costă o mie de dolari și este vândută într-un singur bar din Londra;
4. Hazliu, dar există în lume și oameni care suferă de cenosilicafobie, adică frica de a avea în față o halbă de bere... goală;
5. Cea mai tare bere din lume conține 67,5 % alcool;
6. Berea reduce riscul bolilor cardiovasculare;
7. Berea dezvoltă inteligența - s-a demonstrat că fetele care beau bere moderat au funcțiile cognitive mai dezvoltate;
8. În timpul faraonilor, berea era monedă de schimb. Constructorii egipteni primeau pâine și patru litri de bere pe zi la construirea piramidelor;
9. La campionatul mondial de cărat soția, care are loc în Finlanda, premiul cel mare este greutatea soției în... bere;
10. Vikingii treceau în lumea drepților cu convingerea că în Valhalla (raiul lor) îi așteaptă o capră gigantică, al cărei uger îi va aproviziona mereu cu ... bere;
11. În orice moment, 0,7 % din populația planetei este beată, berea contribuind și ea la această stare de fapt;
12. Cehia este cea mai mare consumatoare de bere;
13. Găsim bere și în Univers. Un crater de pe Luna a fost numit... Bere;
14. În Evul Mediu, ziua începea cu supa de bere care era servită la micul dejun;
15. În Rusia, berea a fost recunoscută ca băutură alcoolică în 2013. Oare, până atunci, ce să fi fost? Băutură răcoritoare?

Care este berea voastră preferată? Dacă nu aveți, până una-alta, vă recomand eu ....
Așa că... hai, să ne trăiești Albacher!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu