Persoane interesate

marți, 12 octombrie 2021

Epistole carantinate

,,Dragă Sănătate,

îți scriu de aici, dintr-a patra metagalaxie, aflată la granița dintre Viață și Moarte. Sunt țintuită pe un pat de spital, unde îndur suferințe atroce. Am inima ferfeniță, iar sistemul circulator e la pământ. Aparatul respirator e și el vraiște. Doar creierul funcționează în parametri. Mă rog, cât o mai putea și el. 

Se pare că în decursul vremii nu te-am prețuit așa cum meritai și acum trag ponoasele. Te-am neglijat cu fiecare noapte pierdută, cu fiecare masă copioasă, cu fiecare pahar băut în plus, cu fiecare zi în care nu am făcut sport. Dacă aș putea da timpul înapoi, acum știu cum aș trăi. Aș pune preț pe valorile importante ale vieții: sănătate, familie, momente frumoase, pentru că timpul nu ne iartă pe niciunul dintre noi. Mi-aș trage seva din bucurii mărunte, pentru că azi, privind înapoi, mi se par cele mai importante lucruri. Îți trebuie atât de puțin să fii fericit! Fiecare ține în mâini materia brută a propriei mulțumiri, depinde numai ce formă îi va da. 

Știu că într-o zi, sau într-o noapte, totul se va sfârși. Nu voi mai simți nici durere, nici întristare, nici suspin... Inima aceasta greu încercată de furtunile existențiale și croită incredibil de prost, va înceta să se mai zbată și se va opri brusc. Nu mă grăbesc, însă iau în considerare că se poate întâmpla oricând, poate după ce o să-mi beau cafeaua dimineața, sau poate noaptea, când străbat cărările vreunui vis. Deși, îți împărtășesc o temere: mi-e frică să plec în această călătorie noaptea. E înspăimântător să te zbați în întuneric pentru o ultimă bătaie de inimă, pentru ultima gură de aer. E cumplit să-i cauți orbecăind în negură pe cei dragi! 

Și atunci când se va întâmpla, să aprindeți rug cu vâlvătăi înalte, iar cenușa să o împărțiți în trei părți egale: una pentru vântul jucăuș, alta pentru marea liniștită din asfințit și ultima pentru veșnică odihnă sub iarba verde și curată.

Dragă Sănătate, știu că sunt o ingrată pentru că te chem, te implor numai când mi-a ajuns cuțitul la os. Iartă-mă și ascultă-mă. Fă tu pentru mine ce nu am fost eu în stare pentru tine... Mai am atâtea de înfăptuit, mai am atâtea de văzut, de simțit... Salvează-mi trupul ca să-mi pot salva sufletul...!”

„Dragă Veronica,

m-am hotărât să-ți răspund la scrisoare pentru a afla în cel de-al doisprezecelea ceas că eu mereu ți-am fost prietenă, iar dragostea mea pentru tine a fost foarte puternică. Nu am ce să îți ofer acum pentru că ți-am dat totul, dar mai am atâtea pe care nu ți le pot oferi, deoarece tu le poți lua singură. Niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare în viața ta, să schimbi direcția spre care te îndrepți. Și să știi că în spatele celui mai adânc întuneric se află cea mai orbitoare lumină. Trebuie doar să o vezi, dar ca s-o vezi trebuie să te uiți în direcția bună. Viața este atât de simplă și frumoasă, doar tu o complici inutil. Te încarci cu griji și uiți să zâmbești, cauți vindecarea în formule complicate, când ai la îndemână toate pârghiile unui mod de viață natural.

Hai să descoperim împreună cât de ușor este! În primul rând dă la o parte acest înveliș de temeri și frici și vei descoperi simplitatea de a trăi în toate formele ei. De ce trebuie să cauți sursa de hrană în cele mai elaborate feluri de mâncare? De ce mergi în supermarket, când ai la îndemână grădina, natura? De ce îți astâmperi setea cu sucuri carbonatate pline de coloranți și zahăr, când ai la îndemână izvorul limpede și rece? 

Simte viața în deplinătatea ei, iubește firul de iarbă și gâza minusculă ce-l escaladează, trăiește bucuria răsăritului de soare, atinge aripa îngerului protector. Întinde mâna și culege din natură fructe, legume, produse apicole, ciuperci binefăcătoare. Iar dacă nu le ai la îndemână, cere-le celor de la Fares și cu bucurie vei primi vigoare, putere, vitalitate. Afară, toamna își cerne frunzele, iar frigul și-a ascuțit colții, astfel că organismul tău are nevoie de o protecție suplimentară pe care produsele Fares sunt în stare să ți-o ofere prin gama complexă Plantusin care conține sirop, comprimate, capsule și ceai.

Plantusin este un brand foarte cunoscut și apreciat de 25 de ani pe piața din România și are în conținut plante tradiționale românești din culturi proprii întinse pe 200 ha, la Orăștie. Ia și gustă, testează, încearcă și tămăduiește-ți trupul cu aceste miracole naturale. 

Uite, bunăoară, siropul are în compoziție 18 plante binefăcătoare și 6 uleiuri esențiale care îți vor calma iritațiile gâtului și vor elibera căile respiratorii de secreții bronșice. Comprimatele au efect antiinflamator și decongestionant calmând rapid durerile de gât și tusea iritativă, iar ceaiul Plantusin face adevărate minuni în afecțiunile tractului respirator. Tămăduiește-ți trupul pe deplin, ca să ai sufletul ușor și curat!

Ia măsuri și nu lăsa timpul să treacă inutil. Viața are tâlc, este plină de sens și scop, iar fiecare clipă trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Bucură-te dimineața când deschizi ochii și descoperi că ți s-a oferit încă o șansă să trăiești în această lume minunată!”


Foto: arhiva personală

Articol scris pentru proba nr. 3 la SuperBlog 2021, ediția de toamnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu