Persoane interesate

marți, 3 aprilie 2018

Mă cheamă marea...


Nu știu alții cum sunt, dar eu cum simt în nări miros de vară și soare, nu mai am liniște deloc...
Parcă mă mănâncă tălpile și mă apucă dor de ducă...
Și cum până la vârsta aceasta de juma' de secol nu m-am săturat încă de mare, tot într-acolo aș vrea s-o apuc.
Mă cheamă marea ca sirenele pe vechii corăbieri... susurându-și valurile, țipându-și pescărușii, răscolindu-și adâncurile..
Mă ademenește ca o Fata Morgana, făcându-mi semn cu briza prin plete și sădind în mine dorul revederii...
Mi-e dor de mare în fiecare an, în fiecare zi, în fiecare secundă...

Ingredientele unui voiaj reușit

Și în vara aceasta ne-am făcut bagajele și am pornit cu mic, cu mare, cu copii, cu cățel, cu purcel, animați de cel mai pur simț patriotic, spre litoralul românesc.
Destinația: Hotel Aurora din Mamaia. Pornim la drum cu dorința unei vacanțe perfecte.
Ce ingrediente magice fac o vacanță să fie cu adevărat reușită? Păi să zicem: locația, mâncarea, distracția.



Restaurat complet acum zece ani, dar bucurându-se anual de îmbunătățiri, Hotelul Aurora ne-a convins prin modernitatea locației, serviciile hoteliere de calitate, confort și liniște. Camerele sunt mobilate modern, au aer condiționat și sunt dotate cu frigider, televizor, conexiune wireless. Are trei lifturi de ultimă generație, ultrasilențioase, care fac legătura între cele zece etaje ale hotelului.
Strategic am optat pentru Hotel Aurora deoarece plaja se află la o azvârlitură de băț, fiind situat aproape pe malul mării, în imediata apropiere a satului de vacanță, a telegondolei și a parcului Aqua Magic. Astfel, distracția ne este la îndemână.
Restaurantul hotelului le oferă turiștilor o varietate de feluri de mâncare, extrem de savuroase și la prețuri accesibile.


Nu suntem la prima vacanță aici. De când l-am descoperit, acum 7 ani, mereu ne întoarcem. Ca la o casă aflată pe malul mării. Întotdeauna am preferat cazarea în Mamaia, socotită perla litoralului românesc, deoarece stațiunea găzduiește cele mai mari atracții turistice din sezonul estival.
Abia așteptăm să despachetăm și să ne oferim o distracție la piscină, savurând cocktailurile acestea reci, și să facem planuri pentru zilele următoare.


Avem în plan ca mâine după prânz să vizităm câteva obiective turistice din Constanța, situată la 3-4 kilometri de hotel și care abundă în clădiri istorice, opere de artă, muzee, lăcașe de cult, obiective istorice. Vom opta pentru turul Constanței - „free walking tour” -  organizat de Diana Slav, ghid local voluntar, premiat și medaliat, care ne va prezenta orașul la pas și „povestit pe îndelete”. Vom fi ghidați de cineva care cunoaște istoria și semnificația tuturor clădirilor importante din oraș. Astfel vom vizita Cazinoul, Piața și statuia lui Ovidiu, Farul Genovez, Moscheea Carol I, Biserica Greacă și alte vestigii ale multiculturalismului dobrogean.



În vacanțele mele pe litoralul românesc, mi-am dorit să vizitez Muzeul Marinei Române, dar mereu a intervenit câte ceva și am amânat momentul. Acum nu mai vreau să-l ratez, mai ales că este un excelent prilej pentru odrasle să-și îmbunătățească cunoștințele de cultură generală. Știu că adăpostește vase și amfore vechi, machete de nave, instrumente de navigație, uniforme, drapele precum și alte obiecte de marină.


Un alt obiectiv ar fi Muzeul de artă populară, a cărei fațadă, simbolic, ar putea fi istoria Constanței de la origini și până în prezent, deoarece are coloane grecești la intrare, detalii maure la balcoane și acoperiș tipic românesc.
În apropiere de Cazinou se află Muzeul „Ion Jalea”, dedicat sculptorului cu același nume care în primul război mondial și-a pierdut mâna stângă, iar toate sculpturile ulterioare le-a realizat cu o singură mână. Cea mai cunoscută operă a sculptorului este ansamblul „Arcaș odihnindu-se”creată în 1926. Și aici îmi doresc să ajung.
Nu vrem să ratăm ocazia de a servi masa la unul din localurile din centrul istoric, „La Ana și Ion” sau „La Dana la ceaun”, care servesc preparate locale sau preparate ardelenești.

Îmi doresc ca vacanța noastră să fie una de neuitat. Voi unde vă petreceți vacanța?

Sursa foto: www.hotelaurora.ro, pagina facebook Diana Slav.
Acest articol a fost scris pentru proba nr. 12 a Spring SuperBlog 2018.

Un comentariu: