Persoane interesate

miercuri, 30 mai 2018

Mierea de mană - sănătate la borcan


Cum se obține mierea de mană

Deși nu are un aspect tocmai comercial, mierea de mană rămâne unul dintre cele mai sănătoase și rare produse apicole.
Veritabil cocktail de vitamine și minerale, având în concentrația sa de sașe ori mai mult calciu și magneziu decât mierea de salcâm, mierea de mană este culeasă de albine de pe trunchiul și frunzele arborilor de conifere, fag, frasin, arțar sau salcie, care secretă o substanță dulce și lipicioasă, pe care albinele o prelucrează transformând-o în mierea de mană.
Lucrul acesta se petrece îndeosebi primavara devreme sau toamna târziu când florile nu mai sunt atât de prezente, iar albinele, harnice cum le știm, nu pot sta degeaba, așa că în lipsa nectarului adună aceste secreții dulci.
O altă sursă a mierii de mană sunt excrețiile afidelor. Afidele sunt niște insecte mici care trăiesc în colonii pe frunzele și tulpinele plantelor hrănindu-se cu seva plantelor pe care o trec prin sistemul lor digestiv și o elimină sub forma unor picături dulci preluate de albine și transformate în mierea de mană. Un produs excepțional din această categorie - Mierea de mană Roua Florilor Premium - aparține brandului Apidava, unul dintre cei mai de încredere producători apicoli autohtoni.

Gustul și aspectul mierii de mană

Gustul și aspectul mierii de mană sunt diferite față de alte sortimente de miere. Mierea de mană nu este prea dulce și are un gust specific, de malț. Aroma sa nu este foarte pronunțată, dar se poate simți un iz ușor de rășină de brad mai ales în mierea colectată de pe conifere.
Spre deosebire de celelalte tipuri de miere care sunt limpezi, aurii sau albe, culoarea mierii de mană variază de la brun închis spre nuanțe roșiatice sau verzui, de cele mai multe ori ea aducând mai degrabă cu culoarea uleiul ars, fiind inestetică privirii.
Dar cât de mult ne poate înșela privirea!
Pentru că....

Beneficiile mierii de mană sunt spectaculoase!

Având în compoziția sa inhibina (un bactericid puternic), săruri minerale, antioxidanți puternici, enzime și substanțe antibiotice, mierea de mană este folosită cu succes în tratarea rahitismului și anemiei la copii și a spasmofiliei la adolescenți. Este un aliat de nădejde în cazul afecțiunilor osoase și articulare, precum și a osteoporozei. Este un puternic imunostimulator și antitusiv.

3 rețete cu miere de mană Roua Florilor Premium de la Apidava pentru un ten extraordinar

1. Pentru acneea pe fond hormonal, detoxifierea organismului și pentru constipație - se consumă zilnic șase lingurițe cu miere de mană de brad.
2. Pentru tenul cu pori dilatați - se prepară o soluție din 6 linguri de miere și 4 linguri de infuzie din coajă de salcie (obținută prin fierberea a 20 grame coajă de salcie în 100 ml apa timp de 10 minute). Se aplică pe față soluția obținută vreme de o jumătate de oră - o oră, după care se îndepărtează cu apă carbogazoasă. Procedeul se repetă 7 zile la rând, efectele fiind vizibile după primele 3 zile.
3. Pentru tenul obosit, îmbătrânit prematur - se întinde o mască din miere de mană de brad pe tot tenul și se ține aproximativ o oră. Se spală fața cu lapte și se aplică crema dumneavoastră obișnuită. Procedeul se repetă o lună de zile. Pentru un ten luminos, în paralel se face o cură internă cu miere polifloră cu lăptișor de matcă.




Vă recomand consumul intern cât și extern al mierii de mană Apidava, un produs apicol cu adevărat extraordinar!
Voi cum întrebuințați mierea de mană?

Un comentariu:

  1. Am auzit că este foarte bună. Preferata mea este mierea de salcâm, dat m-ați convins să o incerc și pe aceasta. Mulțumesc pentru informații!

    RăspundețiȘtergere