Persoane interesate

vineri, 11 mai 2018

Remedii ayurvedice pentru sănătatea prostatei

Odată cu înaintarea în vârstă, prostata devine un sursă de neliniște pentru cei mai mulți dintre bărbați, pentru că începând de la 45 de ani această glandă începe să se mărească. Mărindu-se, reduce diametrul uretrei și presează pe aceasta, având ca urmare un jet de urină mai slab și o durată mai mare a urinării.
De aceea, fiecare bărbat peste 50 de ani trebuie să consulte un urolog, o dată pe an, pentru sfaturi în acest sens sau pentru prescrierea unor  eventuale analize.
Afecțiunile prostatei nu trebuie neglijate deloc, deoarece pot ascunde diagnostice dintre cele mai grave, cum ar fi cancerul de prostată.
Printre cele mai cunoscute afecțiuni ale  prostatei se numără:
✦ prostatita - inflamarea prostatei;
✦ adenomul de prostată (hiperplazia benignă a prostatei);
✦ cancerul de prostată.
Cea mai comună dintre aceste boli este hiperplazia benignă a prostatei, care apare la unul din doi bărbați cu vârsta de peste 60 de ani. Simptomatologia bolii se agravează o dată cu trecerea anilor, ajungând să preocupe aproape 80% dintre bărbații cu vârste între 60-80 de ani.

Care sunt simptomele?

Simptomele acestei boli se manifestă prin urinări dese, bolnavul ajungând să-și întrerupă odihna nocturnă pentru a merge la toaletă, jet urinar slab cu dificultate în urinare, blocaj urinar.

Investigații necesare pentru depistarea afecțiunii

✦ Tușeul rectal;
✦ Ecografia transabdominală a prostatei;
✦ Dozarea PSA-ului seric.





Tratamentul adenomului de prostată

După ce medicul urolog stabilește diagnosticul de hiperplazie prostatică benignă, va alege și tratamentul corespunzator care urmărește eliminarea neplăcerilor provocate de simptomele menționate anterior. In functie de gravitatea simptomelor si a analizelor medicale, medicul va alege una dintre urmatoarele metode:
  • Supravegherea evoluției;
  • Tratament medicamentos;
  • Tratament chirurgical.
Hiperplazia prostatică benignă nu amenință viața, dar afectează calitatea vieții pacientului și a celor apropiați lui. Astăzi, boala se tratează în diferite moduri.

✱     ✱


Neliniștit în privința frecvenței mersului la baie, luna trecută, soțul meu și-a făcut o programare la medicul urolog. În urma consultației a aflat că nu sunt probleme deosebite cu prostata, ci doar cele specifice înaintării în vârstă, iar urinările frecvente se datorează în mare parte diabetului zaharat de tip II, de care este suferind de mai mulți ani.
Exact la fix a venit și provocarea de la Ayurmed și Brander de a testa produsul Prostatosalm.
Deja utilizează de două săptămâni aceste pilule și beneficiile nu au întârziat să apară: cele 4-5 vizite nocturne la toaletă s-au redus la una, o detoxifiere care se manifestă printr-o senzație de bine la nivel renal, îmbunătățirea sistemului imunitar.
Având în compoziția sa extractele a șapte plante, acest supliment ayurvedic este recomandat atât bărbaților tineri cu diverse afecțiuni care determină o mărire a prostatei, dar mai ales celor trecuți de 50 de ani deoarece riscul apariției unor afecțiuni ale prostatei crește odată cu înaintarea în vârstă.

De reținut

  • 50% dintre bărbații de peste 60 de ani au prostata mărită.
  • Hiperplazia prostatică benignă NU evoluează spre cancer.
  • Hiperplazia prostatică benignă NU înseamnă că aveți mai multe șanse de a avea cancer.
  • Hiperplazia prostatică benignă NU influențează capacitatea sexuală a pacientului.
  • PSA-ul este recomandat a fi efectuat de bărbați începând cu vârsta de 40 de ani ca test screening pentru prevenirea afecțiunilor prostatei.
Voi cum aveți grijă de sănătatea bărbaților din viața voastră?

Un comentariu:

  1. Pierderea in greutate a uneicafea pare imposibila, darexista multi oameni care si-au pierdutgreutateaatuncicandfolosesc "black lattecafeaua
    " zilnic.

    RăspundețiȘtergere