Persoane interesate

vineri, 15 iunie 2018

Mansarda - locul în care îmi place să visez

Crengile copacului agitate de vânt lovesc ușor în fereastra mansardei...
Ce frumos se vede cerul de aici, ce albastru senin îmi bucură ochii!
Doamne, cât de mult îmi place să-mi petrec câteva ore din zi, în cămăruța aceasta mică îmbrăcată în lemn și să privesc natura prin petecul acesta de geam... Chiar, nu există în lumea asta meseria de visător? Asta mi-ar plăcea să fac: să visez, să-mi imaginez câte-n lună și în stele...

Îmi amintesc cum era spațiul acesta în urmă cu trei ani, când am cumpărat casa. Prăfuit, întunecat, mirosind a aer stătut, a vechi, plin de pânze de păianjen și lucruri inutile care-și aflaseră adăpost aici,  grație vechiului proprietar.
Am fost în dubii dacă să-i găsesc o întrebuințare sau să îl păstrez așa ca podul casei... Dar cum în materie de amenajări și construcții se pune foarte mult accent pe folosirea fiecărui colțișor dându-i o utilitate practică, am hotărât să purced la transformarea lui.

sursa foto: www.clevescene.ro

Fie că optezi pentru dormitor, dressing, living sau cameră a copiilor, amenajarea mansardei este o provocare, dar rezultatul poate fi unul neașteptat de frumos.... Amenajarea mansardei este despre imaginație, dar și despre respectarea unor reguli clare de proiectare.
Pentru că aveam la dispoziție un pod înalt și un ochi de geam murdar pe care se zărea o priveliște care-mi tăia răsuflarea, am optat pentru transformarea podului meu într-un dormitor rustic. Îmi doream un loc în care să lenevesc în diminețile albe de iarnă până mai târziu, iar primăvara aș fi vrut să îmbrățișez dintr-o privire tot peisajul minunat de afară.  Tânjeam după o oază de relaxare. Un loc de visat.

sursa foto: case si gradini.ro

Foarte important este elementul lumină naturală.
Îmi doream o amenajare simplă cu ferestre mari, luminoase, cu un șemineu în care să trosnească focul în nopțile lungi de iarnă.
Mansardele sunt de obicei locuri întunecoase, însă niște geamuri laterale sau montate pe plafon și bine poziționate rezolvă această problemă.  Mi-au rămas în minte și în suflet ferestrele de la Velux, care oferă soluții inovatoare, proiectate pentru a transforma radical mansarda întunecoasă și prăfuită de altădată într-un spațiu plin de aer proaspăt și lumină naturală.
Velux a fost prima companie din țară care a promovat prin produsele sale acum 21 de ani, ideea de a locui într-o mansardă.
Grupul Velux a fost fondat în 1942 de către Villum Kann Rasmussen, care și-a dorit să asigure calitate și confort milioanelor de case din întreaga lume prin iluminatul și ventilatul natural oferit de produsele promovate.
VELUX vine de la VEntilatio (ventilație) și LUX (lumina în limba latină), cele două principii ridicate la rang de lege de către companie.
Atunci când amenajezi mansarda, foarte importantă este poziționarea mobilierului în funcție de spațiu. Eu mi-am dorit ceva minimalist: un pat, un scrin și un fotoliu șezlong.
În procesul de renovare, o reală sursă de inspirație și ajutor suplimentar am găsit în aplicația MyDaylight VELUX descărcată din AppStore și Google Play, care pe mine m-a ajutat foarte mult în realizarea visului meu.

Tu ai visat vreodată să locuiești într-o mansardă? Ajutorul vine de la Velux care....



2 comentarii:

  1. Voi tine cont de sfaturile tale cand voi incepe transformarea podului in mansarda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uiti de ferestrele Velux si de aplicatie! Sunt foarte utile!

      Ștergere