Persoane interesate

marți, 25 septembrie 2018

Dulciuri din cetatea mierii

Toamna, zână darnică
Din cămara tainică
Harnică, zburdalnică
L-a adus pe Martinică
Plin cu miere aurie,
Dulce și chihlimbarie
Pentru cei mici, bucurie
Gustul bun stă mărturie....

Toamna scoate din joben
Și bomboane cu polen
- Apidava și Brander,
Vinovați de fenomen -
Sunt dulci, moi și aromate
Ecologic fabricate
Ele aduc sănătate
Din Apidava Cetate...

A venit toamna...
Septembrie și-a luat în primire rolul deschizătorului de drumuri.
Drumuri - cărări bătătorite de pași... Unele duc către câmpiile pline de roade ce așteaptă să fie strânse în hambare, altele duc către podgoriile încărcate cu struguri dulci și zemoși gata să fie transformați în licori parfumate, dar cele mai multe duc către școli și grădinițe... Acestea sunt străbătute cu emoție și încântare de pași mici, șovăielnici, grăbiți sau împiedicați...
Din păcate odată cu septembrie își face simțită prezența și frigul, care aduce cu el o mulțime de viroze și răceli cărora le cad victimă cei mici.
Acum este momentul ca părinții să înceapă cu ei o cură de imunizare. Și ce altceva sunt mai potrivite decât produsele stupului, naturale, ecologice, pline de vitamine și nutrienți.
Produsele apicole nu numai că le oferă o imunitate naturală, dar le face cadou copiilor energia și vitalitatea de care au atâta nevoie în activitățile lor zilnice.
Iată că cei de la Apidava s-au gândit și la acest aspect și au scos pe piață dulciuri sănătoase numai bune pentru a-i îndulci pe cei mici și a le însenina frunțile.

 

Invitația la testare de la Brander a venit de această dată însoțită de un ursuleț de 250 g plin cu miere de salcâm și o pungă de caramele cu polen.
Ursulețul are și pălăriuță, de fapt un capac dozator cu pompiță, ceea ce face ca mierea din interior să fie ușor de întrebuințat fără să îți murdărești mâinile: întinsă pe felia de pâine sau stoarsă în ceșcuța de ceai.
Gustul mierii este divin! Parfumată, fină, de un galben auriu, aceasta constituie un deliciu în alimentația micuților și un ajutor de nădejde în imunizarea copiilor.
Caramelele cu polen au venit ambalate într-o pungă de 250 g, învelite în hârtie specială. Au o culoare maronie, întocmai ca cea a caramelelor din vremea copilăriei mele comuniste, dar spre deosebire de acelea, în care puteai cu ușurință să îți rupi vreun dinte, acestea se topesc pur și simplu în gură: sunt moi, sfărâmicioase, cu gust pregnant de polen, și atât de dulci! Au în compoziție zahăr, smântână, sirop de glucoză, lapte praf degresat, lapte, polen 5% și arome.
Acestea au fost cele două produse primite gratuit pentru testare în cadrul acestei campanii.
Și acum, în încheiere, îmi permit un sfat pentru părinți: gândiți-vă de două ori înainte de a întinde mâna la raft după vreun  „dulce” plin de E-uri și chimicale pentru copiii voștri...
Apidava are alternativa sănătoasă pe site-urile de profil, dar și în magazine fizice specializate în vânzarea produselor apicole.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu