Persoane interesate

duminică, 3 decembrie 2017

Spirit liber cu Segway


Trăim în plină eră a vitezei, în care ritmul amețitor al vieții, termenele limită stresante, tehnologiile avansate fac parte din peisajul cotidian. În fiecare zi, într-un colț de lume, cineva descoperă ceva, o invenție este propulsată pentru a face viața mai ușoară unuia sau altuia.
Într-o epocă setată pe „repede-înainte”, se vorbește tot mai mult despre vehiculele electrice ca fiind vehiculele viitorului, deoarece sunt prietenoase cu mediul și reduc poluarea, flagelul secolului.
Bunăoară, mai devreme de 2001, nimeni nu știa nimic despre biciclul electric segway. Segway este o bicicletă specială electrică cu auto-echilibru și face parte din categoria transportoarelor personale. Acesta a fost inventat de inginerul american Dean Kamen.

Alcătuire și folosință

Vehiculul este format dintr-o platformă mică, joasă pe care te urci, având în stânga și în dreapta câte o roată de mărime mijlocie, iar în mijloc un ghidon ca o tijă înaltă și subțire, cu mânere.
Sub platforma pe care stau picioarele, Segway are discret amplasate un computer și motoare electrice care contribuie la echilibrul static sau dinamic al utilizatorului. Comenzile se dau prin aplecările ghidonului de către utilizator și aceste comenzi se detectează cu ajutorul senzorilor giroscopici, care livrează computerului poziția și viteza transportorului Segway. La rândul lui, computerul prelucrează datele primite și calculează comenzile care trebuie date motoarelor, astfel încât acestea să restabilească echilibrul automat, fără intervenția utilizatorului.
Pentru a demara și a se deplasa, utilizatorul trebuie doar să aplece ghidonul puțin spre față; pentru a ocoli, acesta trebuie aplecat ușor spre stânga sau dreapta. Viteza maximă atinsă de acest biciclu este de 20 km/h. Încetinirea deplasării se realizează prin tragerea ghidonului înapoi, fără să fie nevoie de existența frânelor ca la bicicletă.

Drive easy, feel breezy

Te-ai plictisit de aglomerația din trafic, ești sătul până peste cap de înghesuiala pietonală la orele de vârf? 
Vrei să străbați orașul și să te bucuri de peisaje frumoase, să te deplasezi facil, fără să alimentezi la pompă sau fără să pedalezi o bicicletă? Fără să pierzi timp prețios și fără să renunți  la ținuta elegantă?
AirMotion.ro este soluția.
Eu am găsit pe AirMotion.ro, - site specializat în comercializarea vehiculelor electrice marca Pulse by Bravo Sport și Airwheel - monocicluri electrice, scutere electrice, bicicluri electrice, skateboarduri electrice, trotinete electrice, la prețuri incredibile. AirMotion este parte a grupului AlecoAir, companie dedicată soluțiilor pentru un aer mai curat și mai sănătos.
Airwheel înseamnă autonomie de lungă durată asigurată de o baterie ultramodernă, înseamnă viteză și design de top. 
Mi-a atras atenția Airwheel S5, cel mai bun segway de pe site, judecând după preț. Are o viteză de deplasare de 18 km/h, bateriile de tip litiu oferă o autonomie de 18-55 km, timpul de încărcare fiind de cca 4 ore. Are lumini de viraj, display, bluethoot, wireless, aplicație Android. Asta nu înseamnă că pe site nu veți găsi și bicicluri electrice la prețuri incredibil de mici. 
Deloc de neglijat sunt și facilitățile oferite de site: transport gratuit, service autorizat, precum și posibilitatea plății în rate.


Concluzii

Avantajele deținerii unui Segway sunt importante.
1. Ocupă loc puțin; 
2. Este ușor de învățat și condus, fără efort;
3. Manevrabilitate mare în zone pietonale înguste;
4. Viteză relativ mare comparativ cu mersul pe jos;
5. Economie financiară consistentă;
6. Posibilitate de oprire fără pierderea echilibrului;
7. Reducerea poluării.

Sunt sigură că în curând aceste transportoare personale vor fi tot mai des întâlnite pe străzile noastre. Voi ce părere aveți?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu