Persoane interesate

marți, 24 octombrie 2017

E necesar să existe un timp pentru despărțire



Tragedii se întâmplă oricând și peste tot în lume. În timp ce pentru unii pare că se sfârșește lumea, pentru ceilalți viața merge înainte ca și cum nimic nu s-a întâmplat.
„Din codru rupi o rămurea/Ce-i pasă codrului de ea/Ce-i pasă unei lumi întregi de moartea mea...” 
Știu că e ciudat ce voi spune, dar moartea face parte din viață, fiind o realitate cu care ne vom confrunta absolut toți, mai devreme sau mai târziu.
Moartea este imprevizibilă, nu știm când și în ce mod se va produce.
Înțelepții spun că ,,ne-ar trebui cel puțin două vieți: una în care să învățăm să trăim și alta în care să învățăm să murim. În una singură, le ratăm pe amândouă. Moartea nu poate fi înțeleasă cu datele vieții, ci doar cu non-datele sale”. 
Chiar dacă moartea este privită ca o trecere în altă dimensiune, cei care se despart de ființa dragă trec printr-o suferință cumplită.
Dar cu atât este mai mare durerea celui încercat de o astfel de tragedie, când decedatul își dă obștescul sfârșit pe meleaguri străine. Atunci, cei din țară se văd puși în fața unui cumul de suferințe: cea a pierderii celui drag și cea a stresului repatrierii rămășițelor decedatului.
Cei din jur nu pot face nimic să aline durerea celor afectați direct, dar îi pot îndruma spre firme specializate care să se ocupe de organizarea nefastului eveniment. Astfel, recomandându-le  o firmă de servicii funebre care să se ocupe de tot în privința repatrierii, le vor lua o greutate de pe umeri, lăsându-i să-și plângă liniștiți mortul. Cred că serviciile funerare specializate sunt o necesitate în astfel de cazuri.
Îmi amintesc cazul unei colege de serviciu care și-a pierdut într-un accident în străinătate sora dragă,  și neavând cine să o îndrume spre o firmă specializată a încercat să înfrunte singură totul, cheltuielile cu repatrierea, procurarea sicriului, achiziționarea celor necesare pomenii, îndeplinirea tuturor obiceiurilor locului, astfel încât stresul și oboseala și-au spus cuvântul și în final a clacat, ajungând la urgențe.
Firmele de profil asigură repatrierea decedaților atât pentru firme multinaționale cât și pentru persoanele fizice, întocmind pașaportul mortuar internațional și a restului de autorizații necesare repatrierii.  Repatrierea se face numai în sicriu de zinc ce se introduce în cel de lemn de esență tare, fiind însoțit de plăcuța de identificare a persoanei decedate. Transportul funerar trebuie realizat în condiții de maximă igienă și păstrare, cu autovehicule dotate la standarde europene, cu toate autorizațiile de transport internaționale obținute. 
Ei, bine, de toate aceste aspecte se ocupă firma Repatriere România-Funebri Santa Maria care oferă servicii profesionale de transport internațional funerar.

Cu sediul în România, dar și cu puncte de lucru în Roma și Piacenza aceștia asigură repatriere decedați Italia, dar și din tot spațiul european precum Franța, Anglia, Grecia, Olanda, Belgia, Austria, Spania, Norvegia, Suedia.
Dispunând de angajați destoinici ce rezolvă cu succes orice dificultate întâmpinată, Repatriere România-Funebri Santa Maria asigură repatriere decedați Germania cu promptitudine și profesionalism.
Astfel, serviciile oferite de această firmă nu vor scoate nimănui durerea din suflet, dar vor oferi șansa și mângâierea de a fi aproape de oamenii dragi în ultimele lor ore de pe acest pământ.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu