Persoane interesate

duminică, 1 octombrie 2017

Știați că Jidvei are e-shop?


Fiindcă e toamnă, vreme frumoasă și duminică în calendar, azi vom vorbi, musai, despre vin. Și nu despre orice vin, ci despre unul recunoscut ca fiind de la cel mai mare producător autohton, Jidvei.
Acum aproape 70 de ani, mai precis în anul 1949 a fost fondată Întreprinderea Agricolă de Stat Jidvei, care va deveni 50 de ani mai târziu, compania Jidvei.
Din anul 1999, când a luat ființă actuala companie SC Jidvei SRL și până în prezent, au fost lansate mai multe game de vinuri, multe dintre ele premiate: Gama Clasic, Castel, Tezaur, Grigorescu, Nec Plus Ultra.
Vinurile de Jidvei își au originea în renumita Podgorie Târnave, loc unde toamna sosește cu zile pline de soare, favorizând acumularea zaharurilor și aromelor îmbătătoare în struguri, rezultând astfel un vin excepțional cu o aciditate echilibrată.
Dispunând de o bază materială greu de egalat (4 crame cu cele mai performante echipamente, unde pot fi stocate peste 328.000 litri de vin, cea mai mare plantație viticolă din România și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic), de curând compania Jidvei a pătruns și în mediul online, lansând un e-shop unde pot fi comandate 8 vinuri din gamele exclusiviste Misterium și Owner's Choice, vinuri disponibile până acum doar în HoReCa și în magazinele de specialitate.
Vinurile din cele două colecții super-premium au fost recompensate la competiții naționale și internaționale de profil, obținând nu mai puțin de 7 premii și diplome.
Vom vorbi în continuare despre colecția Misterium, cu 4 cupaje ce provoacă iubitorii vinului să pătrundă în tainele aromelor nobile și să-le descopere buchetele complexe. Printre atâtea gusturi se disting nuanțe de cireșe negre și rodie, precum și de fructe galbene și flori de iasomie.
În cazul acestei game se remarcă eticheta reactivă la lumina UV, pe care este desenat un labirint ca o invitație la descoperirea misterelor acestui vin. 
Ce este de fapt un cupaj? Un amestec din mai multe soiuri componente, dificil de recunoscut, obținut printr-o rețetă secretă, dar care datorită îmbinării aromelor  dau naștere unor gusturi unice, fermecătoare, pline de savoare. 
Preferatul meu rămâne cupajul Cabernet Sauvignon + Shiraz + Pinot Noir ce are ca rezultat o aromă cu un caracter puternic, inconfundabil... un amalgam de arome care îți îmbată simțurile, învăluind cerul gurii în catifea....
Un singur pahar din acest amestec îți aduce în față prospețimea unei zile de vară învăluită în parfum de trandafir roz...
Vigoarea și forța Cabernetului se unește cu eleganța Shirazului iar împreună cu finețea și grația Pinot-ului Noir, rezultă un sortiment amețitor, ușor picant în care intuiești iz de fragi și căpșuni, zmeură și cireșe roșii.   
Mărturisesc cu sinceritate că în serile lungi de iarnă aceasta este plăcerea mea supremă: să mă cuibăresc în fotoliul din fața televizorului cu un pahar din acest cupaj într-o mână și cu telecomanda în cealaltă, butonînd după un film nou.
Voi ce plăcere supremă aveți vis-a-vis de vin?

Beneficiile vinului roșu asupra sănătății

În continuare aș vrea să vă împărtășesc câteva dintre beneficiile vinului roșu asupra sănătății, bineînțeles consumat cu precauție și moderație.
1. Reduce riscul mortalității;
2. Reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule ce căptușește inima și vasele de sânge;
3. Reglează somnul;
4. Datorită melatoninei are proprietăți antiîmbătrânire și anticancerigene;
5. Puternic antioxidant datorită resveratrolului;
6. Previne debutul și progresul aterosclerozei;
7. Previne răcelile și inflamațiile. 

Sper ca această incursiune prin lumea Jidvei, să vă fi îmbogățit cunoștințele în materie de vin și să vă doriți să accesați e-shopul Jidvei de aici!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu