Tăcută, cu privirea încrâncenată, își poartă pașii pe coridorul alb și lung. În toată disperarea ce o simte, își permite un vis: coridorul alb se prelungește până departe în nori, unde așteaptă Dumnezeu, care îi șterge lacrimile și îi spune că fiul ei s-a vindecat.... Asta e tot ce i-a mai rămas, credința în divinitate și sutele de rugăciuni rostite în gând.
Pentru ea, viața s-a sfârșit acum trei luni, când aflase că Bogdan avea cancer la ficat. Atunci, în clipa aceea când a aflat diagnosticul, o spaimă cumplită i s-a strecurat înlăuntrul ei și n-a mai părăsit-o. Trăia, respira, se mișca asemeni unui robot... De atunci nu mai plecase acasă. Spitalul îi devenise a doua casă. Și deznădejdea tovarășă credincioasă. O dată la două săptămâni veneau cei de acasă cu schimburi curate și cu mâncare. În rest, se descurca cum putea. Aici își desfășura viața, pe un scaun de spital...
Aceasta este realitatea tristă a sutelor de părinți care trăiesc acest coșmar: boala copiilor lor.
În România, anual, peste 550 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, în timp ce alte câteva mii se află deja sub tratament. Spitalele au devenit neîncăpătoare. Copiii nu pot sta singuri în spital, ei trebuie să simtă sprijinul și grija celor dragi, au nevoie ca un adult din familie să le fie în preajmă.
„Aparținătorii”, căci așa sunt numiți, ajung de la sute de kilometri în acest loc trist, unde copiii lor luptă, și suferă, și plâng... Nu-i întreabă nimeni dacă au bani, dacă au unde să stea, dacă au ce mânca. Pentru ei nu există un loc unde să își spele hainele, unde să le facă o supă caldă celor mici, un loc unde să plângă, să dea frâu liber durerii.
Cine să se gândească și la acești sărmani părinți care locuiesc în spitale cu lunile, sau cu anii?
Ei bine, iată că cineva s-a gândit!
O mână de oameni cu suflet mare și cu visuri îndrăznețe au pus bazele proiectului MagicHOME, care are ca scop darea în folosință a REFUGIULUI PĂRINȚILOR, un loc în care vor putea să locuiască 30 de părinți.
În apropierea Institutului Oncologic din Fundeni, o clădire cu trei etaje, cu camere spațioase, luminoase, ar putea să devină gura de oxigen de care au nevoie familiile celor care sunt încercați de această suferință.
Prin acest proiect se urmărește ca familiile copiilor diagnosticați cu boli grave să rămână împreună cu cei mici, atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de ei.
MagicHOME asigură condiții decente de locuit și de preparare a hranei pe toată perioada când copiii trebuie să urmeze tratamentul.
Anul acesta Campionatul de Bine a ajuns la cea de-a cincea ediție.
Competiția constă în strângerea de donații individuale de către 43 de ONG-uri care finanțează 44 de proiecte din domeniul social. Competiția este organizată în perioada 5 decembrie 2017 - 19 februarie 2018 de către Bursa Binelui, platformă online unică unde se pot dona și sume mici, începând cu 5 lei. Toată tranzacția se face online și este securizată 100%, fără comision.
Pentru a da și voi o mână de ajutor celor greu încercați de soartă, donați Asociației MagiCAMP pentru ca niciun copil să nu renunțe la tratamentul salvator, doar pentru că familia nu își permite să îl aducă la București, sau pentru că ai lui nu au unde sta și ce mânca.
Proiectul MagicHOME, înscris de trei tineri români din Londra în Campionatul de Bine merită toată susținerea noastră! Îl veți regăsi pe locul 20 în Campionatul de Bine. Datorită nouă poate avansa pe un loc fruntaș!
Eu am donat!
Donați și voi să înseninăm, fie și pentru o secundă, sufletul acestor oameni!
Să fii magic este atât de ușor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu