Persoane interesate

miercuri, 18 martie 2020

Scrisoarea unei mașini curajoase către stăpânul său

Stăpâne drag, prietene,
Nu cred că sunt suficiente cuvinte să îți mulțumesc pentru toată dragostea oferită de-a lungul anilor de tovărășie... A fost un coup de foudre între noi, atunci, la Salonul Internațional Auto de la București...
Îți amintești? Ai rămas înmărmurit când m-ai văzut printre alte modele care de care mai frumoase și mai strălucitoare! E drept, că și tu mi-ai căzut cu tronc, așa arătos și bine legat, cu șuvița de păr blond ce-ți cădea mereu peste ochi. Gestul acela când te-ai apropiat fascinat de mine și mi-ai mângâiat capota strălucitoare a pecetluit pentru totdeauna prietenia dintre noi!
Am plecat împreună și din acea zi nu am mai stat departe unul de altul decât cu foarte mici excepții.
Am colindat împreună pe drumurile țării pe vreme bună sau pe furtună, te-am purtat la slujbă, în vacanțe sau la întâlnirile cu prietenii. Ți-am fost alături în ziua fericirii tale când ai condus-o pe ea la altar, am fost martoră la toate evenimentele bune sau mai puțin bune din viața ta.
Mereu ai avut grijă să nu-mi lipsească nimic: mi-ai oferit cea mai minunată casă, m-am simțit răsfățată în garajul călduros și încăpător, am avut parte de cele mai bune service-uri, m-ai hrănit cu cea mai pură motorină și cel mai sățios ulei, m-ai îmbrăcat în cele mai frumoase huse, m-ai răsfățat cu cel mai puternic scut de motor metalic Honda, cu tăviță și covorașe auto.


Doamne, însă dintre toate amintirile noastre nu pot uita  seara aceea de primăvară timpurie, când în miez de noapte împreună cu ea m-ați trezit înfricoșați și am pornit într-o cursă contracronometru spre maternitatea din oraș. Am bănuit că sosise ceasul când aveam să mă îmbogățesc cu un scăunel pentru bebeluș.
Îmi amintesc că ploua mărunt, iar noi aveam cale lungă de străbătut, vreo 60 de km, iar tu erai așa de speriat și nerăbdător să ajungi la spital, încât ai călcat accelerația până la podea neținând seama de carosabilul umed...
- Rezistă, iubito! Ajungem imediat!
Nici nu mai știu ce a urmat atunci, îmi amintesc doar scrâșnetul roților pe asfalt, țipătul înspăimântat al ei, saltul meu într-un șanț și apoi o liniște apăsătoare...
Deși eram rănită, cu un far spart și cu capota înfundată, tot mi-am făcut griji pentru voi. Am fost așa de fericită când am auzit glasul tău și plânsetul ei! Îți amintești? Ceea ce a urmat apoi pare desprins din paginile unui roman de aventuri: probabil, din cauza spaimei induse de accident, sorocul ei a sosit mai devreme și în mijlocul panicii generale a venit pe lume, pe bancheta mea din spate, bucuria vieții tale, minunea blondă care ți-a luminat viața!
Doar când ai știut-o în siguranță cu mama sa în mașina salvării, ai răsuflat ușurat și ți-ai îndreptat atenția spre mine. A fost nevoie de tot curajul meu, dar și de ajutorul prietenului de la tractări auto ca să ies din șanțul adânc. Noroc că m-ai utilat cu cârligul de remorcare Honda care mi-a oferit o mobilitate excelentă. A fost cumpărat de la cei mai buni, magazinul online AutoGedal cu produse omologate EU si RAR și care respectă standardele ISO.
Îți mulțumesc că ai avut grijă de mine atunci și mi-ai oferit cel mai scump tratament într-un service autorizat! Și pentru că familia ta se mărise, m-ai împodobit și cu o cutie de portbagaj de la AutoGedal pentru vacanțe de neuitat.
Anii care au urmat te-au îmbogățit sufletește, iar mie mi-au adăugat mii de kilometri la bord uzându-mi ba una, ba alta. Totuși, fericirea mea a fost completă și deplină când pe bancheta din spate sărea, dormea sau se juca minunea ta cea blondă!
Mulțumesc, prieten drag!
Mereu am fost o echipă și așa vom rămâne până la sfârșit!

Cu multă grijă și dragoste,
partenera ta de drum,
Honda.


Surse foto: pagina de facebook AutoGedal.ro
Articol scris pentru proba nr. 6 la Spring SuperBlog 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu