Persoane interesate

luni, 23 iulie 2018

Închiriere vs. cumpărare echipamente IT

Cursul de perfecționare profesională a picat ca o mană cerească în această vară. Invitația de participare a sosit pe email și când am văzut locația am sărit în sus de bucurie. Trecuse mult timp de când nu mai văzusem Băile Felix, cred că vreo 14-15 ani.
La sosire am fost plăcut impresionată de hotelul care organiza cursul. Întâmplător, ultima dată când am fost în Băile Felix, tot acolo fusesem. Acum, purta haine noi, de sărbătoare. Se vedea că a fost renovat de curând: candelabre mari, de cristal, cu sute de luminițe, marmura în tonuri calde, fotolii mari din piele roșie care îmbiau la odihnă...
Prezentarea cursului și socializarea participanților s-a făcut într-una din sălile de conferințe ale hotelului, o sală mare, spațioasă, mobilată într-un stil elegant și rafinat, dotată cu aparatura necesară pentru buna desfășurare a cursului. Ce mi-a atras atenția încă de la început a fost gama largă de produse IT disponibile pe fiecare masă de curs. 50 de laptopuri stăteau perfect aliniate, gata să-și ofere serviciile celor interesați.
Ulterior, am aflat că acestea au fost închiriate de la PCMadd.com, o societate de profil care dispune de tot suportul tehnic necesar și de o gamă largă de produse IT care pot fi închiriate atât pe termen scurt (între 1 și 60 de zile), cât și pe termen lung (între 2 și 12 luni).
Întrucât succesul unui eveniment de acest gen depinde și de funcționarea echipamentelor, o echipă de tehnicieni de la Madd Electronics Group ne-a asistat pe tot parcursul evenimentului.
Până la acest curs, habar nu aveam că pe piață există firme care oferă și servicii de închiriere pentru echipamente IT.

Top 5 avantaje închiriere produse IT vs. cumpărare produse IT:

1. cheltuieli deductibile;
2. facturare periodică;
3. prevenirea uzurii morale a echipamentelor;
4. planificarea financiară a acestora;
5. reînoirea echipamentelor la fiecare doi ani.

Deși la prima vedere costurile de închiriere par mai mari, cumulate în timp conduc la concluzia că această metodă este mult mai utilă, pentru că odată cu închirierea echipamentului sunt puse la dispoziție și o serie de servicii adiacente, cum ar fi asistența tehnică.
Atunci am aflat că societățile străine preferă să închirieze suportul tehnic decât să-l cumpere, întrucât prețul echipamentelor și serviciilor scade constant, alternativa închirierii fiind mai accesibilă și flexibilă față de cumpărarea infrastructurii IT.
Puși în fața unei astfel de decizii, voi ce ați prefera: închiriere sau cumpărare?



Un comentariu: