Persoane interesate

marți, 26 martie 2019

Amenajări de primăvară cu bani puțini

 Hei! A venit primăvara - anotimpul schimbării, al ideilor mărețe, al îndrăznelii!
Nu e loc pentru timiditate, adună-ți curajul și lasă primăvara să-ți intre în suflet și în casă. Lasă larg deschise ușile și revarsă asupra celor dragi, căldură și culoare...
Da, cu tine vorbesc, cea care citești acest articol.
Uite, ce frumos strălucește soarele și ce colorit superb au florile primăverii! De ce nu le-ai aduce și în casa ta? În livingul sau în bucătăria ta?
De ce să nu transformi spațiul anost de gătit și de luat masa, într-unul de relaxare sau de socializat?
De ce să nu aduci o schimbare livingului adăugând o fâșie de tapet în contrast cu nuanța încăperii, sau să înlocuiești setul de masă cu scaune?

Idei de amenajare și redecorare a locuinței cu bani puțini

În principal pentru o amenajare de sezon nu trebuie făcute modificări majore, în sensul că nu trebuie schimbată gresia, sau faianța din bucătărie.... Modificările să nu fie pe termen lung, ca să poți să te joci cu același spațiu peste un timp oarecare, când îți dorești o altă schimbare, de vară sau de toamnă.
Transformările pot fi mici, subtile, dar de efect, ca de exemplu blatul insulei din bucătărie într-o culoare vitalizantă (bucătăria cu insulă - preferata mea!)... Nuanța perdelelor este o altă idee, sau scaunele de bucătărie...
Nu știu,... un „ceva” care să nu coste bani mulți, ci cu un buget mic să faci o transformare spectaculoasă.
Deoarece, în curând vine sărbătoarea Paștelui, este absolut necesar să creezi o atmosferă proaspătă și energizantă cu ajutorul decorațiunilor și al accesoriilor, să aduci frumusețea primăverii și veselia naturii în casă.
Iată câteva idei care te vor ajuta în acest sens:
✦ înlocuiește draperiile groase, de iarnă cu unele subțiri, fluide, în culori deschise;
✦ schimbă cuvertura sau lenjeria din dormitor alegând modele florale, mie cele cu maci de câmp  mi se par senzaționale;
✦ în living așează perne decorative colorate pe canapele pentru a da o notă pozitivă întregului spațiu de locuit;
✦ înlocuiește fața de masă sau mușamaua din bucătărie cu una înflorată, sunt zeci de modele care de care mai frumoase;
✦ câteva stickere aplicate pe pereți pot schimba aspectul întregii camere; optează pentru cele care se dezlipesc ușor, oricând le poți înlocui fără să strici vopseaua;
✦ investește în câteva plante de interior și așează-le strategic, astfel încât să pui în evidență colțul de cameră respectiv;
✦ florile, (nu uita de flori!) umple vazele din casă cu flori de sezon, zambile, narcise, frezii, crenguțe înverzite.

sursa foto: SomProduct/facebook

Întotdeauna am considerat superintersante bucătăriile mobilate și amenajate în stilul nordic, scandinav. Combinația de alb și gri este elegantă și conferă un aer rafinat încăperii.
Îmi plac bucătăriile cu rafturi deschise care creează senzația de haos controlat, care lasă vesela sau accesoriile la vedere. Câteva rafturi deschise pot oferi o mulțime de accente cromatice prin afișarea unor accesorii colorate, cum ar fi o vază colorată sau un suport de lumânare interesant. Astfel de spații colorate în nuanțe neutre le consider cel mai ușor de transformat. Orice pată de culoare dă bine pe fondul amenajărilor alb-gri.

sursa foto: SomProduct.ro

Scaunele pentru bucătărie, elemente de bază în orice casă, pot fi o modalitate excelentă de a adăuga o tonalitate coloristică diferită, chiar în centrul spațiului. Nuanțele vii, cu accent de galben, roșu sau verde strălucitor, însuflețesc orice tip de spațiu. Utilizarea acestor culori creează iluzia de amploare.
Tapițeria din catifea, metalul cu aspect prăfuit sau alte materiale similare pot introduce culoarea dorită, fără a încărca bucătăria. Și masa în tonuri deschise este tocmai ce trebuie. Secretul stă în armonizarea întregului spațiu, astfel încât să se creeze confortul scontat. 
Fă din locuința ta un loc fascinant, funcțional și extrem de atrăgător!
Tu cum îți decorezi locuința în prag de primăvară?

Articol scris pentru proba nr. 9 la Spring SuperBlog 2019.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu