Persoane interesate

marți, 2 aprilie 2019

Board games - let's have fun together!

Consider că timpul petrecut împreună cu familia sau cu cei dragi este timp de calitate. Faptul că împărtășim bucurii sau tristeți, împliniri sau dezamăgiri, frustrări sau succese, face ca toate aceste clipe împreună să valoreze imens.
Cercetătorii spun că timpul cu familia are beneficii asupra calității vieții, întărește încrederea în sine, creează amintiri și întărește legăturile familiale.
Membrii de familie care se bucură de activități în grup vor dezvolta relații puternice și vor face față cu ușurință situațiilor stresante.
În urmă cu ceva ani, când Daria era doar o mogâldeță de om și fără să știu aceste lucruri, am cumpărat o mulțime de jocuri pe care le jucam în trei: Comoara lui Piticot, Nu te supăra, frate!, Păcălici. Ulterior am aflat că se numesc board games sau jocuri de societate.
Șahul, tablele, tabinetul, remi au fost pe vremuri cele mai populare jocuri de societate, nelipsite la vechile petreceri de familie sau din concediile românilor. Acestea au fost detronate de celebrul Monopoly, înlocuit și el de alte jocuri noi de societate care stârnesc pasiuni aprinse, atât în rândul copiilor, cât și al adulților.
În țara noastră, piața de board games a început să se dezvolte cu adevărat după 2007, când au pătruns noi jocuri, care pe lângă buna dispoziție oferită, stimulează și din punct de vedere intelectual. La oxygame - cutia.ro găsești o paletă largă de jocuri de societate, dedicate atât celor mari, cât și celor mici.
Jocuri precum Port Royal, Extensia Port Royal: Doar un contract, Ligretto, Qwirkle, cubul Rubik au prins foarte mult la publicul tânăr.
Sâmbăta viitoare avem petrecere acasă. E rândul nostru să fim gazde pentru gașca de prieteni. De vreo doi ani de când „am pus bazele” grupului nostru, ne tot rotim week-end-urile ba la unul, ba la altul, ba ieșim împreună la picnicuri sau la un grătar în natură.


În week-end, noi vom fi gazdele, iar pe listă am inclus după mâncare și băutură și un moment de relaxare și distracție: jocurile de societate. În acest scop am achiziționat trei cutii Ligretto de culori diferite (roșu, albastru și verde), suficiente pentru 12 persoane. Fiecare cutie de Ligretto are 160 de cărți (4 seturi x 40 de cărți) și este un joc de rapiditate fizică și intelectuală. Cel mai iute de mână și ager la minte va câștiga! Scopul jocului este de a acumula cât mai multe puncte și de a termina teancul de cărți.

Am pregătit și Qwirkle, un fel de remi în variantă futuristă. Are 108 piese de joc și constă în plasarea strategică a pieselor pentru ca adversarul să nu și le însușească. Jucătorii trebuie să formeze rânduri de aceeași formă sau de aceeași culoare.


Apoi, să ne tot distrăm cu jocurile astea, deoarece și pentru singuratici avem cubul Rubik, al cărui principiu, sigur, îl cunoașteți, că doar fiecare dintre noi am ținut în mână la un moment dat, un astfel de joc.
Deci, să vină week-end-ul și
Let's have fun together!

Articol scris pentru proba nr. 12 la Spring SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu