Persoane interesate

luni, 18 noiembrie 2019

Eșarfa, de la utilitate la eleganță

Da, recunosc, sunt o romantică incurabilă. Îmi plac florile pe câmp, în glastră, în păr sau aplicate pe veșminte, ador culorile vii aruncate alandala pe o rochie, pe un tablou, pe o eșarfă, sunt înnebunită după brățări, agrafe, coliere, broșe, cercei... Îmi plac accesoriile. Bijuteriile, accesoriile de păr și eșarfele sunt slăbiciunile mele. În dormitor am două cutii mari ticsite cu accesorii fel de fel, iar în dressingul meu stau înghesuite în două sertare zeci de eșarfe, baticuri, șaluri...
Știi că eșarfa potrivită poate scoate din încurcătură o ținută  prost inspirată transformând-o într-una cu stil? Sau că are un rol practic, funcțional, apărându-te de frig în zilele reci de toamnă și iarnă?
În funcție de anotimp, voi încerca să fac împreună cu tine o scurtă incursiune în minunata lume a acestor accesorii.
Toamna,
o eșarfă comodă, stil șal cu franjuri, din material croșetat înfășurată pe umeri sau răsucită în jurul corpului, acoperind bluza sau puloverul, poate suplini cu succes un sacou, o haină sau un pardesiu. Vorbim desigur de zilele mai călduroase întâlnite la debutul toamnei. Ca material consider foarte potrivit cașmirul sau bumbacul, iar coloristic aș prefera ruginiul portocaliu, kaki-ul sau muștarul, carourile arămii, printul în tonuri de verde închis. Accesorizată cu o broșă interesantă, eșarfa îți va schimba cu desăvârșire look-ul.


Iarna
sunt potrivite eșarfele mari, groase tip șal sau tubulare, pentru că rolul lor este de a condimenta ținuta, dar și a ne proteja de frig. Mie îmi plac materialele moi, călduroase, plăcute la atingere. Aproape aș spune că în acest anotimp eșarfa este un „must-have”. O poți purta pretutindeni, la job, la cumpărături, în oraș la întâlniri cu prietenii. Materiale potrivite sunt lâna, mohairul sau catifeaua. Eu aș miza pe culori sau combinații de culori în tonuri neutre sau închise: maro, crem, bej, gri, negru.
Primăvara
aduce un suflu nou atât în natură, cât și în garderobă. În acest anotimp schimbăm cu totul stilul eșarfelor pe care le purtăm. Acum nu le mai folosim în scop practic pentru a ne ține de cald, ci pentru a adăuga un strop de stil ținutei. Realizate din materiale subțiri, vaporoase, ca mătasea, voalul sau organza, în culori uni sau cu imprimeuri florale, geometrice, în culori pastelate sau vii, țipătoare, primăvara este a eșarfelor delicate, subțiri care se pot drapa și înnoda lejer în funde și care împrumută un pic de rafinament parizian oricărei ținute.
Vara,
eșarfa poate fi cel mai cool accesoriu. O poți purta în moduri diferite și unice: eșarfa rochie, eșarfa bluză, eșarfa brățară realizată dintr-o bandană de mătase înfășurată pe încheietura mâinii, eșarfa curea, eșarfa accesoriu pentru poșetă sau eșarfa pentru păr. Din materiale cu texturi ușoare, fluide, chiar transparente, colorate în cele mai vesele nuanțe, eșarfele emană eleganță și rafinament.


Așadar, indiferent de anotimp sau de material, accesoriile de la Meli Melo vor reprezenta de fiecare dată o alegere potrivită pentru ținutele mele și vor fi mereu barometrul meu de încredere pe tărâmul versatil și alunecos al modei.
Tu cum îți accesorizezi ținutele și ce preferințe ai?


Sursa foto: Meli Melo-pagina de facebook.
Articol scris pentru proba nr. 22 la SuperBlog 2019.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu