Persoane interesate

joi, 14 noiembrie 2019

Un stil numit Marilyn

Cine nu a auzit de Marilyn Monroe, una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile? Considerată sex simbolul secolului XX cu o personalitate captivantă, strălucea oriunde mergea. Fană declarată a rujului roșu și a tocurilor înalte, senzaționala Marilyn a influențat, cu certitudine, moda de pretutindeni. Stilul său vestimentar s-a impus decenii la rând, fiind preluat, interpretat și reinterpretat de la generație la generație.  
Și strănepoții noștri se vor gândi probabil la ea când vor vedea o rochie albă ridicată de vânt sau o fată cu aluniță pe obraz. Iar rochia albă, diafană, îi va fi mereu specifică ei, alături de diamante și tocurile care îi creau o feminitate infungibilă. „Nu știu cine a inventat tocurile, dar femeile îi sunt datoare”, declara ea într-unul din interviule acordate. Se spune că toate perechile ei de încălțăminte aveau un toc mai scurt decât celălalt, tocmai pentru ca actrița să aibă acel celebru mers legănat.
„Monroe a introdus ideea de divă totală, a fascinat și a trecut proba timpului. A fost prima care a făcut poze pe plajă în pantaloni de jeans, dar și vedeta care a introdus ideea de «red carpet». După o călătorie cu avionul la Washington, ea a fost vedeta întâmpinată pentru prima dată cu covor roșu întins la scară. De atunci s-a instalat ideea de diva pe covorul roșu. Tot ei îi aparţine şi meritul pentru rochia făcută integral din paiete, dar și pentru cunoscutul nude look”.                                                              Alin Gălățescu
Majoritatea ținutelor sale au fost create de designerul William Travilla distins cu premiu Oscar pentru costumele unui film turnat de Twentieth Century Fox. Lui avea să îi dedice actrița, pe un calendar cu fotografii nud, următorul autograf: „Dragă Billy, te rog să mă îmbraci mereu. Te iubesc, Marilyn.”
Ea ne-a dat cea mai importantă lecție de stil. Că nu contează ceea ce porți, ci atitudinea cu care o faci.
Amprenta pe care a lăsat-o asupra industriei modei este foarte puternică, găsindu-și și în zilele noastre, modalități de exprimare total neconvenționale.
De la această idee am pornit și eu, încercând să demonstrez că o ținută frumoasă nu este neapărat scumpă, adaptând o ținută a faimoasei dive - celebra rochie albă din „Șapte ani de căsnicie” - cu produse de pe Answear.ro, astfel încât look-ul creat să nu depășească suma de 999 lei.   

Sursa foto: Piterest.com

În acest sens am ales o rochie glam, albă, din colecția Silvian Heach, model asimetric, în cloș. Rochia se încheie cu fermoar și este confecționată din două materiale diferite, de consistență netedă. Are spatele mai lung de cca 112 cm, fața de 90 cm, aliniindu-se tendințelor actuale în materie de modă. Rochia are prețul de 339 ,90 lei redus semnificativ de Black Friday de la 629,90 lei.  

Sursa foto: Answear.ro 

Pentru încălțăminte m-am oprit la o pereche de sandale din colecția Mango, sandalele Heaven disponibile la prețul de 159,90 lei. Acestea sunt confecționate din piele întoarsă albă, material neted presat, cu toc gros de 11 cm. Sunt niște sandale frumoase care îmi plac foarte mult, fiind și comode datorită tocului gros ce conferă stabilitate. 

Sursa foto: Answear.ro

Întrucât din bugetul de 999 lei am cheltuit aproximativ 500 lei, am considerat că mi-au rămas suficienți bani pentru un accesoriu deosebit, cum ar fi o brățară din colecția Emporio Armani cu pandantive decorative, în valoare de 369,90 lei. 

Sursa foto: Answear.ro

Astfel, am reușit să mă încadrez în bugetul de 999 lei reinterpretând o ținută de milioane de dolari dintr-o scenă rămasă în istorie, pentru că rochia purtată de Marilyn Monroe a devenit cea mai scumpă rochie din lume, fiind vândută în anul 2011 pentru suma de 5,52 milioane de dolari unui colecționar necunoscut. 
Cu buget redus de Black Friday am reușit să creez un look de vedetă, și nu o vedetă oarecare, ci cea mai mediatizată personalitate publică din toate timpurile - faimoasa Marilyn Monroe.
Partener și ajutor de nădejde în această aventură îndrăzneață mi-a fost Answear.ro, în portofoliul căruia se găsesc produse de la peste 300 de branduri internaționale de top. 
Și pentru că anotimpul rece și-a intrat în drepturi, vă recomand cu drag paltoanele de damă de pe site, călduroase și atât de frumoase! 

Articol scris pentru proba nr. 20 la SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu