Persoane interesate

luni, 30 octombrie 2017

Edenul e aici, pe Pământ!


Trandafirii - geneza

Dacă poetul considera florile poeziile pământului, atunci trandafirii pot fi socotite poeziile florilor. Trandafirii au rădăcini istorice adânci, în Cartea Recordurilor menționându-se că ,,trandafirii sunt cele mai vechi plante crescute și folosite pentru decorațiuni”, florile lor parfumate și pline de noblețe fiind utilizate din vremea romanilor pentru a decora și parfuma interioarele locuințelor. 
Parcurgând mitologia greacă aflăm că trandafirul a fost creat de Chloris, Zeița Florilor, care l-a creat din trupul unei nimfe moarte, care îi era foarte dragă. În memoria acesteia, a creat o floare fără asemănare pe pământ, cerându-le la fiecare dintre zei să îi dăruiască câte ceva. Afrodita i-a dăruit frumusețe, Dyonissos parfum îmbătător, Apollo lumină și căldură să înflorească, cele trei grații i-au dat strălucire, farmec și veselie, iar în final, Ares i-a dăruit spinii pentru a-și apăra frumusețea.
O altă legendă spune că grădinile Raiului sunt pline numai de trandafiri înmiresmați. 
Atunci ce argument mai puternic ne trebuie pentru a socoti trandafirul cea mai frumoasă dintre flori, dacă însuși Dumnezeu a populat grădinile Edenului cu florile sale?

Faimoșii trandafiri - Famous Roses

Ei, bine, vă spun că și aici pe pământ se află o grădina a Edenului. Se numește Famous Roses. 
FamousRoses.eu este locul unde se găsesc cei mai populari și celebri trandafiri din lume. Aici se aduc, se evaluează și se comercializează în toată Europa, o varietate de soiuri de trandafiri, apreciați atât pentru coloritul incredibil, parfumul amețitor, cât și pentru vigoarea exponatelor și înflorirea lor repetată.




În tot ceea ce face Famous Roses primează calitatea deosebită a produselor, conștienți fiind că etica și lucrul bine făcut sunt cheia succesului în afaceri.
De-a lungul timpului, simbol al iubirii, trandafirul a fost sursă de inspirație pentru artiști, fiind utilizat în medicină și în industria cosmetică.
Trandafirii de la Famous Roses sunt medaliați internațional și sunt unici în Europa și în România. Ei ajung în grădina dumneavoastră direct din Franța și Germania, din vestitele pepiniere Kordes, Georges Delbard și Meilland Richardier. 
În oferta grădinii FamousRoses.eu găsiți trandafiri cu floarea mare, trandafiri cu flori grupate, trandafiri urcători, trandafiri pomișori, trandafiri de parc și trandafiri plângători, toate varietățile având un colorit incredibil și inflorescențe abundente și repetate. 














Fiecare trandafir din grădina Famous Roses are povestea lui, o poveste care îl face unic, special și sofisticat. Deși mi i-aș dori pe toți în grădina casei mele, preferații mei sunt cei din soiul Rose Damascena.
Florile și petalele trandafirilor de Damasc - rose damascena -  sunt folosite pentru a prepara dulceață, jeleuri, ceai, sirop și alte produse cum ar fi uleiul esențial care este foarte utilizat în industria farmaceutică și cea cosmetică. Produsele obținute din petalele de trandafiri au efect astringent, antiseptic și antiinflamator.  


Faimoșii trandafiri - Famous Roses - vin în grădina dumneavoastră însoțiți de garanția prinderii, garanția soiului și a culorii, garanția autenticității și a calității precum și garanția satisfacției 100%. FamousRoses.eu este dispus să înlocuiască gratuit orice trandafir care nu se prinde sau care nu corespunde culorii alese.

11 lucruri fascinante despre trandafiri

  • Una dintre cele mai prețioase loțiuni din lume este uleiul pur de trandafir. Pentru a obține o jumătate de litru dintr-un astfel de ulei se utilizează peste 2 tone de petale de trandafiri, un gram de ulei fiind astfel mai scump decât gramul de aur.
  • Bulgaria este cel mai mare producător de ulei de trandafir din lume.
  • În anul 2009 floricultorii au reușit - după multiple experimente de încrucișare a mai multor specii de trandafiri - să obțină un pigment căutat ani de-a rândul - trandafirul albastru.
  • Trandafirul negru are de fapt o culoare roșu-aprins, culoarea neagră fiind doar o iluzie a minții.
  • Cel mai înalt trandafir din lume măsoară 7 metri.
  • Napoleon își „doftoricea” armata cu petale de trandafir fierte în vin alb pentru vindecarea rănilor de gloanțe.
  • Cel mai vârstnic trandafir din lume se găsește în curtea catedralei Hildeshiem din Germania și are circa 1000 de ani.
  • În bucătărie, trandafirul are o mulțime de întrebuințări: compoturi, dulcețuri, înghețate, jeleuri, lichior, șerbet, oțet de trandafiri, sirop.
  • Trandafirul este foarte bogat în vitamina C și are un conținut ridicat de antioxidanți, magneziu și fier.
  • Petalele de trandafir tratează acneea, conjunctivita, parodontoza, buzele crăpate și amigdalita.
  • Doar trei flori au fost menționate în Biblie. Trandafirul este una dintre ele. 


 Voi cu ce trandafiri v-ați înfrumuseța grădina?


Un comentariu: