Persoane interesate

miercuri, 13 septembrie 2017

,,Vinovat” de fericire - SIXT New Kopel!

Septembrie, duminică, dis-de-dimineață. De ieri, sâmbătă, ne-am hotărât să mergem într-o excursie de o zi pe Defileul Dunării. Zis și făcut! Echipați lejer ne-am îmbarcat în mașină. Cheia se răsucește în contact și...nimic. Motorul mort... Ce-i de făcut? 
Mi-am amintit că de curând am citit pe internet despre un proiect lansat de SIXT New Kopel în 2016, numit #AlwaysYesToRomania, ce are ca obiect promovarea unor locuri din România  mai puțin cunoscute turiștilor români și străini. Așa că dau repede un ,,search” și aflu că SIXT New Kopel este prima companie de leasing operațional din România care vine în sprijinul turiștilor dornici să descopere locuri neumblate la volanul unei mașini închiriate de la SIXT Rent a Car.
Așa că... hai repede, la Sixt Rent a Car să închiriem o mașină! Taxiul chemat se descotorosește de noi la destinație. 
Aici, rapiditate, amabilitate, pozitivism și iată-ne pornind la drum cu o mașină Skoda Citigo, lucioasă, curată, bine întreținută și bineînțeles, ...parfumată, al cărei motor toarce cuminte ca un motan somnoros ... 
Peisaje frumoase, așezări rurale fermecătoare, îngrijite, dar care în această parte de țară nu mai păstrează nimic din farmecul satului românesc de odinioară. Parcă pe toți i-a antrenat din mers tăvălugul ,,modernismului”... vile împopoțonate, cu etaj, zugrăvite în culori vii...
Ajungem în Orșova, unde primul popas este la Mănăstirea Sfânta Ana, pe coama Dealului Moșului, ctitorită de ziaristul Pamfil Șeicaru care luptând în Primul Război Mondial, a făgăduit că dacă scapă cu viață de aici, va ridica o mănăstire în semn de mulțumire lui Dumnezeu.

  


Încărcați spiritual de la acest popas pentru suflet și credință ne continuăm periplul prin defileu... Dincolo de Dunăre se zărește malul sârbesc, cu priveliști plăcute ochiului...
Întâlnim peisajele superbe de la Eșelnița, unde Dunărea a creat curbe sinuoase în drumul său spre mare. Pe drum sunt zeci de pensiuni drăguțe care oferă cazare turiștilor dornici să savureze mai mult timp liniștea și relaxarea din această parte de țară. 
Eu, mă gândesc că mâine voi relua iarăși rutina zilnică și de aceea ,,înregistrez” vizual imaginile de vis de parcă aș vrea să păstrez pe retină, avidă,  totul.





Îmi doresc să ajung mai repede la Statuia lui Decebal, despre care citisem că a fost sculptată în stâncă de către 12 sculptori alpiniști timp de zece ani, între 1994 și 2004. Lucrarea a fost finanțată de către omul de afaceri român, Iosif Constantin Drăgan, și a costat în jur de 1 milion de dolari.
Ajungem între Eșelnița și Dubova, La Cazane, și brusc, după o cotitură, apare în dreapta mea, spectaculoasă, măreață, impunătoare, falnică, Statuia regelui Decebal....
Are 55 m înălțime și 25 m lățime, fiind cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Sub capul lui Decebal este săpată în stâncă o incripție în latină: ,,DECEBALUS REX, DRAGAN FECIT” - ,,Regele Decebal, făcută de Drăgan”.
Aici, Dunărea se îngustează, iar din cauza curenților puternici din zonă, apa parcă clocotește, de aceea locul a fost numit, La Cazane.



În apropiere, la câteva sute de metri, răsărită parcă din apă, pe un petic de pământ între Dunăre și drum, se ivește, impresionantă, Mănăstirea Mraconia, ,,locul de sub cerul lui Dumnezeu”. 


De aici, facem cale întoarsă îndreptându-ne spre casă, dar purtăm în suflete și-n gânduri amintirea unei zile inedite, în care relaxarea și frumusețea și-au dat mâna pentru reușita unei experiențe minunate, în care am descoperit o părticică din mereu surprinzătoarea Românie.  
Parteneri ,,vinovați” de intensitatea și unicitatea trăirilor noastre au fost cei de la SIXT New Kopel prin SIXT Rent a Car, cărora le mulțumim din tot sufletul pentru serviciile ireproșabile oferite!





2 comentarii: