Persoane interesate

joi, 31 octombrie 2019

Cu bicicleta în mașină, cu mașina prin Europa

Hotărâți să ne bucurăm cu adevărat de natura Europei Occidentale și să savurăm peisajele sale superbe, eu și soțul meu am ales o vacanță cu mașina și un traseu spectaculos pentru concediul din vara aceasta. Întrucât cei mici nu au drept de vot, întreaga responsabilitate a căzut pe umerii noștri. Așa că ne-am ales să străbatem mai multe destinații într-un singur sejur. Un traseu magnific și pitoresc în trei dintre cosmopolitele țări europene, Elveția, Franța și Italia. Am pus în portbagaj trolere, genți, sacoșe, cutii, cutiuțe...
Cei mici, aflați la vârsta explorărilor, a curiozităților maxime, și-au spus clar și răspicat punctul lor de vedere: „Noi nu melgem cu voi dacă nu ne puneți și bicichetele în mașină!”
„Bună idee, a conchis soțul ca un mare gânditor. O idee grozavă, mai ales că după ce vedem Geneva, aș vrea să vizităm împrejurimile lacului Leman, „marea din Alpi”, așa că vom lua cu noi bicicletele... ale noastre și ale copiilor...”
„Hei, visătorule, uiți că nu avem niciun fel de accesoriu auto... Unde vei transporta bicicletele?”
„Pentru asta am avea nevoie doar de un cârlig de remorcare și un suport biciclete... Și nu este cel mai greu sau cel mai scump lucru! Ajută-mă și tu măcar cu o căutare pe Google.”
Zis și făcut!
La magazinul online AutoGedal am găsit o gamă variată de suporturi pentru biciclete cu prindere pe cârlig de remorcare Vw Golf VI. Din reviewurile cumpărătorilor am aflat că este cea mai eficientă metodă de transportare a vehiculelor pe două roți. În funcție de necesități există suporturi pentru prinderea a 2, 3, sau 4 biciclete.
Îi citesc,
„Avantajele unui suport de bicicletă
Lipsa unui suport de biciclete ar face imposibilă utilizarea portbagajului mașinii pentru depozitarea genților de călătorie, pentru că acesta ar fi deja plin cu bicicletele pe care îți dorești să le transporți. Mai mult decât atât, siguranța pasagerilor ar fi pusă în pericol în timpul deplasării autoturismului, în lipsa unui suport care să asigure prinderea eficientă a bicicletelor, eliminând astfel posibilitatea rănirii celor aflați în mașină, în cazul unei frânări bruște.Modelele de suport pentru biciclete pe care le poți comanda de pe această pagină presupun prinderea acestora de cuiul de remorcare al mașinii. Acest sistem este unul mult mai avantajos decât modelul clasic, cel cu prindere pe plafonul mașinii, pentru că un suport de bicicletă pe cârlig nu va afecta în niciun fel aerodinamismul autoturismului și nu va împiedica trecerea autovehiculului prin zone limitate ca spațiu, așa cum ar putea fi o trecere printr-un pasaj sau pe sub un pod. Vei avea acces la portbagaj în orice moment al călătoriei tale prin simpla rabatare a suportului de biciclete.Atunci când nu mai ai nevoie de el, suportul de biciclete poate fi pliat și depozitat cu ușurință, ocupând un spațiu limitat”,
iar după încântarea din privirea lui, îmi dau seama că am primit încuviințarea de a comanda cele două accesorii.
Într-adevăr, soțul meu a avut cea mai bună idee cu transportul bicicletelor, pe care le vom folosi „la greu” când vom traversa Franța.
Din Chamonix, trecând de Thonon-Les-Bains, vom străbate Tunelul Mont Blanc, construit în cea mai înaltă zonă a Alpilor și lung de peste 11 km. Drumul acesta ne va duce direct în Italia, în Valle d'Aosta, unde în faimoasa stațiune Courmayeur, cel mai înalt punct din Europa, situată la 4810 metri altitudine, vom avea iarăși ocazia de a folosi bicicletele.


Vom coborî în Torino și apoi în Savona, unde ne vom plimba pe falezele stâncoase și orașele pitorești din Riviera di Levante și portul La Spezia.
Faptul că ne vom putea bucura îndeaproape de peisajele minunate ale Europei Occidentale ne dă o stare inexplicabilă de bucurie atât nouă, cât și celor mici.
Nu ne mai rămâne decât să așteptăm nerăbdători curierul cu accesoriile auto de la AutoGedal, și apoi... să pornim la drum!
Voi ați luat bicicletele cu voi în concediu? Dacă da, ce fel de accesorii auto ați folosit?


Articol scris pentru proba nr. 13 la SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu