Persoane interesate

vineri, 27 martie 2020

Reîntoarcerea la marea albastră


Vara aceasta a venit ca o eliberare. După îndelunga ședere în casă, am nevoie să învăț să mă integrez în miezul lucrurilor, să învăț să mă bucur... Aproape că nici să respir firesc nu mai știu...

Am îmbrățișat cu privirea dealurile verzi, câmpurile coapte, vântul ce-l simțeam gâdilând frunzele.
Am tras cu nesaț aer în piept până am simțit că îmi explodează plămânii. Am privit copacii, florile, cerul albastru și totul mi se pare atât de straniu... Viața naturii a mers înainte și fără noi oamenii, cu și mai multă dăruire zic...
Doamne, ce dor mi-a fost de libertate!
Toate sunt acolo, la locul lor așteptând cuminți în ciuda bolii, a fricii, a morții. 
Bolta cu glicină, cireșul care nu a rodit niciodată, merii ciuntiți din livadă... Și pădurea din zare...
Dar, marea, oare ce face marea, dragostea mea?
Și brusc m-a cuprins un dor teribil de valurile ei pline de spumă.
Trebuie s-o revăd.
Ca într-un film, îmi trec prin fața ochilor toate imaginile trecutului, în care copil fiind mergeam la mare cu părinții. Îmi amintesc de bucuria nestăpânită care mă încerca în ajunul plecării, de nerăbdarea de a ajunge pe plajă sau în Satul de Vacanță din Mamaia.
Am crescut, dar copilul de odinioară a rămas pitit undeva într-un colț de suflet și e la fel de neliniștit și dornic să vadă marea.
Stațiunile litoralului românesc au crescut și s-au dezvoltat și ele odată cu mine. Le-am admirat an de an, am privit splendoarea unui răsărit de soare în Mamaia, am experimentat primul sărut pe nisipul fierbinte din Costinești și am prețuit toate clipele petrecute împreună cu copilul meu pe plaja încântătoare din Venus.
În vara aceasta, mai mult ca oricând, nu pot să stau departe de mare, vreau să mă întorc din nou s-o revăd și să fredonez la țărmul ei, ”Mă-ntorc la tine iar, și iar, mare albastră...”.
Privesc vacanța la litoralul românesc ca pe o epurare, o purificare de tot ce-am trăit rău și urât în perioada aceasta.
Este colacul meu de salvare din mijlocul trăirilor negative pe care le-am experimentat.
Însă în cazul meu nu există vacanță fără familie. Deoarece vreau să împărtășesc cu cei dragi plăcerea de a călători, așa cum am împărtășit și „detenția” la care am fost toți supuși, iar bucuria mea nu ar fi deplină dacă nu i-aș avea și pe ei alături. În familie sunt ca un șef de trib pe umerii căruia atârnă toată povara responsabilităților.

Pentru vara 2020 am pornit de la premiza că ingredientele unei vacanțe reușite sunt locația, mâncarea și distracția. 
Din această cauză aleg cu grijă destinația și perioada vacanței cu ceva timp înainte. Anul acesta voi merge pe mâna agenției de turism www.litoralulromanesc.ro, căutând oferte cazare litoral.
Totul va fi extrem de simplu, deoarece voi face o rezervare online pentru cazare Venus și voi plăti avansul prin internet banking, urmând ca restul plății să îl fac cu bani cash în momentul cazării. Planific bugetul și în funcție de banii disponibili voi alege cu grijă un hotel de trei stele cu meniu all inclusive. 
Familia mea (compusă din mine, consort și fiica noastră) preferă stațiunile liniștite, departe de agitația distracției, fără motoare turate la maxim, fără muzică răsunând în boxe. 
Hotelul va trebui să dețină un restaurant propriu, deoarece nu-mi place să pierdem vremea în căutarea unei terase sau a unei autoserviri. Mi-ar plăcea să aibă și o piscină pentru că după-amiezile nu doresc să le petrec la la plaja de la mare, ci prefer piscina de la hotel. 
Și pentru că în balanța mea cântăresc mai mult experiențele emoționale decât luxul și răsfățul, voi fi atentă la obiectivele turistice din areal, la locurile de vizitat, la eventualele excursii sau croaziere pe mare.
Presimt că va  fi o vacanță pe cinste!
Iubitori de mare, soare și distracție? Hai la mare!


Sursa foto: pinterest.com.
Articol scris pentru proba nr. 10 la Spring SuperBlog 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu