Persoane interesate

vineri, 22 noiembrie 2019

Cartea cu amintiri


Nu există fericire mai mare decât aceea de a dărui și de a primi. Mai tot timpul anului există prilejuri de a face daruri, fie că vorbim de 1 sau 8 Martie,1 Iunie, Sărbători de iarnă sau ziua de naștere a cuiva. 
În accepțiunea majorității, cadoul reprezintă un mijloc de a demonstra unei persoane ceea ce simțim pentru ea. Când rostim cuvântul „cadou” ne gândim instantaneu la un obiect, la un bun material. Și de multe ori oferim cadouri scumpe fără să realizăm că acestea nu suplinesc o lipsă, nu umplu un gol sufletesc. Dacă ne uităm la volumul de vânzări din perioadele specifice acestor sărbători, am crede că lumea debordează de atâta fericire. Dar nu este așa. Ne dorim să fim iubiți, respectați și apreciați tot anul, nu doar de sărbători. Și pentru a ne simți așa este de ajuns o vorbă bună, un zâmbet, o laudă, o apreciere. Daruri spirituale. Pe acestea le dăruim și le primim noi zi de zi, ceas de ceas.


Cadourile pentru cei dragi le-am ales mereu în funcție de preferințele lor și bugetul meu. Am încercat să uzez de tehnica persuasiunii, să pătrund puțin în mintea lor și să aflu ce își doresc. În cazul fiicei mele a fost simplu, mai ales în perioada în care a fost copil: jucării, jucării din cele mai wow (dacă se putea să fie cele din reclamele tv era super!), și dulciuri, multe dulciuri... Atunci când a crescut, alegerile mele s-au schimbat în funcție de preferințele ei, hainele de firmă au luat locul jucăriilor și dulciurilor, sau încălțările branduite, sau cosmeticele de lux... 


Anul acesta este puțin mai altfel. Pentru că fiică-mea este o domnișoară adevărată, care a pășit în lumea adulților și care a început să aprecieze mai mult cadourile simbolice. 


De sărbători îmi doresc să-i ofer ceva care să iese din tiparele banalului, să depășească granițele obișnuitului. Un cadou personalizat care va avea un efect mai mare decât un obiect foarte scump, dar care poate aparține oricui. 


Atunci când personalizezi un cadou, dovedești o implicare mai mare, acorzi mai multă importanță gestului de a dărui și persoanei care îl va primi. Hainele se pot imprima, accesoriile la fel, bijuteriile se pot grava. Însă hainele se uzează, florile se ofilesc și ciocolata îngrașă.


Copiii sunt cel mai de preț dar al vieții, iar dragostea unui părinte pentru ei este nemărginită. Amintirile cu ei sunt cele mai valoroase, așa că m-am gândit să-i ofer în dar o carte cu personalitate care va rămâne o amintire prețuită întotdeauna. O poveste unică, în care ea va fi eroina principală. O carte în care să adun fotografii făcute de-a lungul anilor, de când era un bebeluș adorabil până s-a transformat în fata frumoasă de azi. Și fiecare fotografie să fie însoțită de un sfat pentru mai târziu.


O carte personalizată plină de emoții și amintiri, care o va surprinde și o va bucura. O amintire originală numai a ei, care în mod sigur nu va fi pusă niciodată într-o cutie cu vechituri la rubrica „autor necunoscut”.
  

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 24 la SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu