Persoane interesate

marți, 12 noiembrie 2019

Cum am organizat un majorat

Moment de tranziție între viața de adolescent și cea de adult, majoratul trebuie să fie cea mai tare petrecere de care ai avut parte până acum. Acest eveniment devine confirmarea startului în viața de adult, care implică mai multe libertăți, dar și responsabilități pe măsură. Ea nu va semăna cu nicio altă petrecere de aniversare avută; fie că bugetul este mare sau mic, aceasta va fi o amintire pe care o vei rememora cu drag peste ani. 
De la acest considerent am pornit și eu când m-am hotărât să organizez majoratul fiicei mele: să-i generez momente de neuitat alături de prieteni și familie.
Pentru un party perfect a trebuit să țin cont de unele detalii, deloc nesemnificative. De la locul petrecerii la muzică, de la meniu până la vestimentație, majoratele au trecut printr-o serie de update-uri. Totul până în cele mai mici detalii, trebuie gândit și organizat. 
Astfel, primul dintre ingredientele unei petreceri reușite este   
Locul evenimentului.
După îndelungi căutări ale unui salon de evenimente în Brașov, am ales ca locație un hotel de 3 stele situat în Poiana Brașov care organizează pe tot parcursul anului evenimente fel de fel: nunți, botezuri, petreceri corporate sau private, aniversări, conferințe sau team-building-uri. Royal Boutique Hotel este un hotel cochet situat într-un peisaj sălbatic plin de verdeață, aproape de obiectivele de interes ale stațiunii, însă departe de zgomotul ei. Oaspeții sunt așteptați aici cu brațele deschise pentru a petrece clipe de neuitat într-o atmosferă caldă și familiară. 


Pe lângă spațiile de cazare Poiana Brașov, elegante și rafinate, hotelul mai are o sală de conferințe de 180 de locuri, cramă de 45 de locuri, terasă, parcare privată gratuită, bar și bineînțeles, restaurantul unde am organizat eu majoratul. Daria a fost entuziasmată de alegerea mea și numaidecât a trecut la întocmirea 
Listei de invitați.
Pentru ca distracția să fie garantată 100 %, a invitat în primul rând prietenii și colegii de clasă, apoi rubedeniile și amicii. La acest capitol nu m-am băgat absolut deloc, pentru că a fost petrecerea ei, nu a mea. Un singur lucru am rugat-o: să evite pe cât posibil pe cei care îi știa că obișnuiesc să consume alcool în exces, asta ca să nu avem vreo surpriză neplăcută. După întocmirea listei, au rezultat în jur de 80 de invitați. Aici nu m-am putut abține să nu compar petrecerea mea de 18 ani cu 15 invitați cu „nunta” în miniatură pe care mă străduiam să o organizez. Cum au mai evoluat vremurile! Invitații fiind stabiliți a trebuit de comun acord cu ea, să alegem
Meniul.
Alegerea felurilor de mâncare am făcut-o ținând cont de sugestiile venite din partea conducerii hotelului. Mâncarea la petrecerile de majorat trebuie să fie ușoară, deoarece tinerii sunt axați pe distracție, care implică dans și voie bună. Dar nu atât de ușoară încât alcoolul să-i amețească de la primele pahare. Am optat pentru un aperitiv bogat, o friptură cu garnitură și salată și desertul organizat ca și candy-bar. Am fost superîncântată de cadoul oferit de hotel: fruit-barul și fântâna de ciocolată au fost gratuite.


Am ales puțină băutură alcoolică și nu foarte tare și foarte multe sucuri naturale, apă minerală și plată. Nu am așezat toată băutura de la început pe masă, ci am introdus-o treptat, pentru că mi-a fost teamă să nu stricăm petrecerea de la început. E inutil să spun că am supravegheat din umbră toată tărășenia, deoarece printre invitați erau și minori pentru care m-am simțit răspunzătoare. Divertismentul și mâncarea sunt două dintre cele mai importante caracteristici ale unei petreceri, dar calitatea unui majorat depinde enorm de 
Muzică.
Am preferat să apelez la serviciile unui DJ, care pe lângă muzica de calitate a venit cu jocuri de lumini și fum. Când vine vorba de adolescenți, deci de oameni care iubesc distracția, este indicat ca DJ-ul să dețină un playlist care să acopere toate preferințele invitaților. Playlist-ul a intrat în obligațiile Dariei. 


Muzica modernă, cea populară, ba chiar și câteva manele și-au făcut loc pe ringul de dans unde tinerii au încins atmosfera. Pentru a avea amintiri peste ani și ani de la petrecerea de majorat, a trebuit să angajez și un 
Fotograf profesionist
care a imortalizat cele mai importante momente. Fotografiile realizate au fost pline de energie debordantă, tinerețe, bucurie și noi începuturi, după cum lesne se poate observa din ilustrațiile acestui articol. 


Fotograful a știut să surprindă cu profesionalism locația frumos decorată, prințesa mea sărbătorită care a fost superbă, clipele când petrecerea era în toi, și nu în ultimul rând
Tortul.
Tortul de la majorat a fost unic și deosebit, realizat din două etaje, din ciocolată, iaurt, vișine și vanilie.
Spațiul în care ideile mele au prins viață alături de serviciile excelente, atmosfera incendiară și personalul calificat au fost doar câteva din ingredientele rețetei succesului pentru un majorat deosebit!


Surse foto: galeria de imagini-Royal Boutique Hotel Poiana Brașov, arhiva personală.
Acest articol a fost scris pentru proba nr. 19 a SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu