Persoane interesate

vineri, 8 noiembrie 2019

Iată 7 sfaturi utile să alegi din oferte vacanță

Dragă cititorule,
în continuare îți voi împărtăși câte ceva din experiența călătoriilor mele, care nu au fost nici foarte multe, nici foarte dese, cam două-trei pe an. Dar după fiecare deplasare încheiată cu bine, am cumpănit, am analizat și am tras niște concluzii care sper să-ți folosească și ție. Iată 7 sfaturi utile să alegi din oferte vacanță și să-ți faci o călătorie minunată în România!
Deci, să începem cu începutul...
În mintea ta a încolțit gândul unei vacanțe în care să te bucuri de munte/mare, soare/zăpadă, peisaje, oameni, locuri, obiceiuri și tradiții... 
Vreau să-ți spun că reușita unei vacanțe stă 50% în planificare și organizare.
Dacă îți vei face un plan bun și te vei ține de el, vei reuși să nu-ți consumi timpul și nervii cu chestii inutile. 
După ce ai stabilit destinația unde îți vei petrece vacanța, iată câteva sfaturi utile care îți vor asigura cea mai frumoasă călătorie.
Alegerea perioadei
Te rog să ții seama că în funcție de perioada pentru care optezi, poți achiziționa aceeași vacanță la un preț mai ieftin. Uneori o singură zi face diferența. Nu uita că se apropie black friday și poți cumpăra vacanțe pentru anul viitor chiar și la jumătate de preț. În plus, dacă mergi în extrasezon vei evita îmbulzeala, aglomerația. dar asta depinde de tiparul fiecărui om. 
Alocarea unui buget
Va trebui să-ți stabilești un buget maxim pentru vacanță. Ia în calcul absolut totul începând cu banii de transport (combustibilul mașinii personale sau biletele de tren, autocar, avion,etc.), banii de cazare, de masă, taxa de intrare la diferite obiective turistice, cumpărături, suveniruri. Pune deoparte și o sumă pentru evenimente neprevăzute.
Alegerea cazării
Poți opta pentru cazare hotel,  cazare pensiuni sau cazare vile. Depinde cât de pretențios ești ca turist, dacă vrei lux alege un hotel de 4-5 stele, dacă te mulțumești cu mai puțin, o pensiune poate fi o opțiune mult mai prietenoasă cu bugetul tău și îți va oferi mai multă libertate de explorare. Portalul AZ Turism oferă informații de călătorie și oferte de cazare de pe cele mai bune website-uri în încercarea de a te ajuta să planifici călătoria ta de vis!
Transportul și itinerarul
Eu consider că mașina personală prevăzută cu un GPS este cel mai convenabil mijloc de transport. Nu vei depinde de un orar, vei avea control asupra bagajelor, libertate de mișcare, poți opri unde și când dorești. Dar să nu uităm și de opțiunile rent-a-car pentru pasionații de condus, disponibile în marile orașe din țară. Îți vei stabili singur itinerarul care poate suferi și modificări în funcție de starea ta de spirit.
Bagajele
Nu exagera cu bagajele. Împachetează doar lucruri pe care ești sigur că le vei folosi. Doar pleci în vacanță, nu te muți definitiv din țară! O ținută pe zi este suficientă. Și aceea să fie sport! Nu uita de încărcătorul pentru telefon, laptopul și aparatul foto.
Locuri de vizitat
O listă cu obiectivele turistice din zonă te va ajuta foarte mult. Nu îți încărca programul prea mult, doar ai venit să te relaxezi, nu să te obosești!
Pozele (Amintirile)
Sigur vacanța ta va fi de nota 10+ dacă vei împărtăși experiența cu ceilalți. Imortalizează fiecare moment, fiecare peisaj, fiecare stare de bine... cu aceste amintiri vei rămâne peste ani... 


Cu siguranță mai sunt o mulțime de recomandări din care să învețe toată lumea. Eu am enumerat doar câteva...M-aș bucura să completați această listă cu alte sfaturi de călătorie pe care voi le considerați utile, astfel încât acest articol să ajute cât mai mulți pasionați de călătorie...

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 17 la SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu