Persoane interesate

vineri, 22 septembrie 2017

Borsec, o apă de poveste!


Motto:
O zonă mai frumoasă și mai interesantă din toate punctele de vedere decât zona Borsecului aproape că nici nu se poate imagina; parcă natura ar fi vrut să amplaseze bunăvoința dumnezeiască într-o grădină fermecată, ca aceasta să devină nu numai utilă, dar și de admirat” - Orban Balazs


Se povestește din bătrâni, că la facerea lumii, sacul lui Dumnezeu s-a rupt și din el s-a împrăștiat tot praful magic peste ținuturile românești. 
De atunci, minunile nu au contenit să apară, printre ele numărându-se și tărâmul binecuvântat cu ape tămăduitoare al localității harghitene, Borsec. Potrivit scrierilor istorice, romanii au fost primii care au descoperit izvoarele de la Borsec, pe vremea cuceririi dacice. Alte legende spun că în urmă cu peste 500 de ani, un cioban aflat în transhumanță spre Câmpiile Moldovei, s-a vindecat miraculos de ulcer, după ce a băut apă din izvoarele ținutului.  
De-a lungul timpului, efectele terapeutice ale izvoarelor de ape au fost recunoscute pe plan internațional primind numeroase diplome și medalii la expoziții și târguri internaționale, apa Borsec fiind încoronată drept „Regina Apelor Minerale”.

Apa este recomandată în tratamentul bolilor cardiovasculare (insuficiență mitrală compensatorie și insuficiență cardiacă, hipertensiune, varice), al bolilor endocrine (hipertiroidie, boala Basedow, supraponderabilitate la copii), dischinezie biliară, boli digestive (gastrită cronică hipoacidă, constipație cronică, colită cronică nespecifică), colicistită cronică necalcaroasă, tulburări renale și ale aparatului urinar, nevroză astenică, boli dermatologice, metabolice și de nutriție, diabet, etc.
Apa minerală naturală Borsec demonstrează mereu că este o sărbătoare a sănătății, a tinereții, a vitalității și a energiei debordante. 
Se spune că în anii 1800, îmbutelierea se făcea doar în nopțile cu lună plină, atunci când presiunea atmosferică era maximă pentru ca bulele din apă să dureze mai mult, fapt confirmat și de experimentele actuale.
 Anul trecut, în 2016, s-au împlinit 210 ani de când se îmbuteliază apa Borsec. 
În 2017, consultând topul celor 100 de branduri românești alcătuit de publicațiile de profil autohtone, aflăm că Borsec figurează în fruntea clasamentului.
Având o tradiție de sute de ani, binecunoscută peste hotare și exportată în 19 țări, precum SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, China, Taiwan, Germania sau Spania și lider de piață în Romania, Borsec a devenit o marcă de top, un produs premium. Acest lucru se datorează nu numai calităților sale naturale, ci și datorită liniei tehnologice de ultimă oră de care dispune compania Romaqua Group în procesul de îmbuteliere.
Anul acesta a fost implementată o nouă tehnologie care elimină total intervenția umană în procesul de producție, prin aplicarea unui sigiliu (folie) pe dopul sticlei. „Ești primul care pune mâna pe dop!” a dorit să asigure consumatorul că este primul care atinge dopul, că apa sa preferată este naturală, fără niciun adaos din exterior.
,,Borsec se menține în top nu doar prin tradiția și vechimea sa pe piață, ci și prin faptul că este o marcă 100% românească, fără capital străin, care a reușit să rămână așa, <<de-a noastră>>, aspect pe care oamenii îl menționează cu mândrie.” (Revista Biz - Top 100 cele mai puternice branduri românești 2017)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu