Persoane interesate

luni, 18 septembrie 2017

Paranix - ajutorul vine de la farmacie!


Paraziți există pretutindeni: în societate, în natură, în apă, în/pe corpul uman, în mediul virtual...
Dacă ar fi să vorbim despre fiecare în ordinea enumerată mai sus, ne-am irosi mult timp, mai ales la prima categorie 😊...
Vom vorbi în continuare despre parazitii corpului omenesc si anume despre păduchii de cap.
 Din păcate, și acum în secolul XXI, păduchii sunt un subiect de actualitate, întrucât ei nu fac diferența între clasele sociale, între bogat și sărac, între țăran și orășean, oricine putându-se ,,pricopsi” cu aceștia ...
Infestarea cu păduchi poartă numele de pediculoză și reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă mai ales categoriile de jos ale societății. Pediculoza nu este o boală propriu-zisă, ci mai degrabă o problemă socială și de îngrijire personală.
Cine sunt ,,eroii” acestui articol? Niste insecte parazite care trăiesc în părul și pe scalpul oamenilor, hrănindu-se cu sângele extras prin înțepătura scalpului gazdei.
Toate categoriile de vârstă sunt expuse acestui gen de infestare, dar mai ales copiii, în special cei între 4 și 14 ani, fetițele de 4 ori mai mult decât băieții.
Fiecare dintre noi poate fi afectat prin contactul direct cu o altă persoană infestată, dacă se folosește un obiect personal al celui infestat, de exemplu căciulă, pălărie, pieptene, prosop, etc...
Copiii se pot infesta în colectivități, la școală sau grădiniță, în timpul jocului, în autobuz sau stând în grupuri prin parc.
Îmi amintesc când, copil fiind, la fiecare început de an școlar veneau asistentele medicale pentru ,,control”: unghii, urechi, părul și pielea capului... De fiecare dată, până îmi trecea rândul, stăteam cu inima cât un purice (sic! alt parazit!), să nu cumva să-mi aud numele strigat, deoarece un copil găsit cu păduchi la noi în școală, devenea imediat ținta răutăților și a glumelor proaste, fiind stigmatizat pentru o perioadă de timp. Cred că și în societatea actuală păduchii au rămas un motiv de discriminare!
Tratamentul pediculozei se poate realiza în mai multe feluri:

- prin metode chimice: folosirea unor substanțe chimice ca linden sau malaxion; s-a demonstrat însă că aceștia au dezvoltat o așa-zisă strategie de supraviețuire, devenind insensibili la insecticidele din aceste loțiuni. În plus, au existat atâtea cazuri nefericite de accidente casnice, intoxicații, otrăviri, etc.;

- prin metode naturiste - aici inventivitatea și creativitatea populară neavând limite! Fie că vorbim de oțet, gaz, frunze de nuc, de salcie, de pelin, de usturoi, acestea sunt un pic mai sigure și mai eficiente decât metodele primului caz;
- prin raderea părului;
- prin metode medicale moderne - tratamente avizate cu produse verificate și aprobate de către autoritățile competente în domeniu, produse care se vând în farmacii.
Așa cum spuneam la începutul acestui articol, paraziți există peste tot...., dar pentru ei a fost inventat Paranix, lider european în produsele pentru tratarea păduchilor de capprodus de Omega Pharma.
Paranix oferă soluții superioare în detectarea, prevenția și tratarea păduchilor de cap, soluții 100% eficiente.
Pe site-ul Paranix.ro găsim în afara gamei complete de produse începând cu detectarea, prevenția și tratamentul propriu-zis,  un program dedicat școlilor și grădinițelor ce informează părinții și elevii cu privire la prevenirea și tratarea problemelor de infestare cu păduchi.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu